JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tøffe runder om pensjon

Det strammer seg til i pensjonsinnspurten. Å sørge for gode pensjonsordninger for dagens unge er det springende punkt, og partene sliter med å enes om en løsning. Fagforbundet har innkalt til møte i forbundsstyret. Det er fortsatt stor fare for streik fra i morgen tidlig.
Fagbladet følger pensjonsforhandlingene utover kvelden/natta.

2009060319275720131216102509

Det nærmer seg et avgjørende punkt i det sterkt forsinkede pensjonsoppgjøret for stats- og kommuneansatte.

Vanskelig å gi garantier

- Det er problematisk å se en løsning akkurat nå, sier en kilde i pensjonsforhandlingene til Fagbladet.

Etter intens møtevirksomhet gjennom hele dagen, skulle partene etter planen nå sittet hos riksmeklingsmannen. Men forslaget til framtidas pensjonsordning er fortsatt ikke klart.

Møtet i den partssammensatte arbeidsgruppa, ledet av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen, ble avsluttet litt etter klokka 18 i ettermiddag, og partene hastet ut av regjeringsbygningen.

- Det skjellsettende er å få til varige garantier for framtidas pensjoner, å finne en pensjonsløsning som ikke innebærer at de som er inne i ordningen i dag ikke trekker opp stigen etter seg når de blir pensjonister, sier Fagbladets kilde.

Arbeidstakerorganisasjonene har sagt nei til tilbudet som ble lagt på bordet, men nye forslag og innspill har kommet opp.

Går for kombinasjonsløsning

Etter det Fagbladet erfarer, diskuterer partene nå en kombinasjonsløsning der dagens bruttopensjonsordning videreføres, men der den gradvis fases ut og over i en kombinasjon med en påslagsmodell. Dette for at intensjonene i ny folketrygd om at det skal lønne seg å stå lenge i jobb skal ivaretas.

Diskuterer med toppene

Partene er nå tilbake i sine respektive forhandlingsdelegasjoner. I Fagforbundet er det innkalt til møte i forhandlingsutvalget klokka 19.30.

Nytt møte i departementet er berammet til klokka halv ni i kveld. Om partene kan gå til mekling i løpet av kvelden, er dermed uklart. I alle fall kan det holde hardt å klare meklingsfristen klokka 24.00 i kveld.

Om meklingen ikke fører fram, kan det bli streik fra klokka 06.00 i morgen, torsdag. De som skal ut i streik i første fase, har tidligere fått beskjed om dette.

Oversikt over første streikeuttak

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy