Før midnatt presenterte regjeringen to mulige modeller for framtidas tjenestepensjoner: En «strippet» bruttomodell og en påslagsmodell med romslige overgangsordninger for arbeidstakere som er i systemet i dag.
Partene møttes igjen 02.30 hos statsråden, men etter kort tid gikk forhandlingslederne i særmøter med sine forhandlingsutvalg. Dette kan tyde på at de ulike forbundene ikke er enige om hvilken modell de skal gå for.
Organisasjonene uenige
En stor andel av arbeidstakerne som i dag har en brutto tjestepensjonsordning vil etter alt å dømme komme gunstig ut med en ny tjenestepensjon bygget opp etter en påslagsmodell med gode overgangsordninger.
Men arbeidstakerorganisasjonene har åpenbart ulike synspunkter. Etter å ha drøftet forslaget i sine respektive organisasjoner møttes arbeidstakerne igjen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet litt før klokka ett i natt. En halvtime seinere var det klart at det ikke var tilstrekkelig oppslutning om noen av modellene som ble lagt fram.
Etter møtet klokka 02.30 var det heller ingen løsning i sikte.
– Jeg kjenner flere barnepleiere som har lyst til å gå veien videre for å bli sykepleier. La oss få lov. Samfunnet vil ikke angre, sier Henrikke Tresselt.
Jan-Erik Østlie
Marte Bjerke
GIR IKKE OPP: – Norge er ikke vaksinert mot splittelse. Vi kan ikke ta demokratiet og våre verdier for gitt, sier Ina Libak. Terroristen på Utøya skjøt Libak i hendene, i kjeven og i brystet.
Hanna Skotheim
SKUFFET: Anne Kallset er svært skuffet over at arbeids- og inkluderingsdepartementet har brukt så lang tid på å følge opp stortingets vedtak om å gjennomgå regelverket som fører til at folk havner i uførefella.
Ole Martin Wold