JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Splittelse på oppløpssiden

Et nattlig drama utspiller seg nå i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Pensjonstilbudet som regjeringen la på bordet en time før meklingfristen ved midnatt gikk ut, fikk ikke nødvendig støtte ved forhandlingsbordet. Nå har de ulike forhandlingsdelegasjonene særmøter.
Fagbladet følger pensjonsinnspurten utover natta.

2009060401470420131216102520

Før midnatt presenterte regjeringen to mulige modeller for framtidas tjenestepensjoner: En «strippet» bruttomodell og en påslagsmodell med romslige overgangsordninger for arbeidstakere som er i systemet i dag.

Partene møttes igjen 02.30 hos statsråden, men etter kort tid gikk forhandlingslederne i særmøter med sine forhandlingsutvalg. Dette kan tyde på at de ulike forbundene ikke er enige om hvilken modell de skal gå for.

Organisasjonene uenige

En stor andel av arbeidstakerne som i dag har en brutto tjestepensjonsordning vil etter alt å dømme komme gunstig ut med en ny tjenestepensjon bygget opp etter en påslagsmodell med gode overgangsordninger.

Men arbeidstakerorganisasjonene har åpenbart ulike synspunkter. Etter å ha drøftet forslaget i sine respektive organisasjoner møttes arbeidstakerne igjen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet litt før klokka ett i natt. En halvtime seinere var det klart at det ikke var tilstrekkelig oppslutning om noen av modellene som ble lagt fram.

Etter møtet klokka 02.30 var det heller ingen løsning i sikte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy