JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heller ingen streik i Oslo

Partene i Oslo kommune kom fram til en meklingsløsning ved 9-tiden i morges. Dermed blir det heller ingen streik i Oslo. Offentlig tjenestepensjon videreføres med levealderjustering som i KS-oppgjøret. Alle får minimum 6000 kroner i lønnsøkning fra 1. mai 2009.

2009060411165920131216102620

- Vi fokuserte på pensjon i år. Som Jan Davidsen i LO Kommune, er vi skuffet over at arbeidstakerorganisasjonene ikke kunne enes om en modell som ville sikre medlemmene våre en enda bedre pensjon, sier Anne Green Nilsen. Hun er forhandlingsleder for Kommuneansattes Hovedsammenslutning, som består av Fagforbundet, Musikernes Fellesorganisasjon, Skolenes Landsforbund og Fellesorganisasjonen.

Ville ha hånden på rattet

Green Nilsen peker på at elementer i den foreslåtte modellen ville ha bøtet på det arbeidstakerorganisasjonene oppfatter som mangler i den nye pensjonsreformen.

- Vi ville blant annet hatt en reforhandlingsklausul og kunnet se mer på særaldersgrenser og tilpasning på uførhet. Vi ville hatt hånden på rattet i den videre utformingen, mens vi nå har et pensjonssystem som vil bli uthulet på lengre sikt, sier Anne Green Nilsen til Fagbladet.no.

Fornøyd med økonomien

Forhandlingslederen for de LO-organiserte i Oslo er fornøyd med det økonomiske resultatet.

- Vi har framforhandlet en modell som gir minimum 6000 kroner og 1,95 prosent i lønnsøkning. Alle fra lønnstrinn 1 til 27 får økt lønna med 6000 kroner i året, og lønnstrinnene over får en lønnsøkning på 1.95 prosent. Med overheng og glidning har vi oppnådd det samme som i KS-området, og det er vi fornøyd med, sier Anne Green Nilsen til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy