JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En maskulin skattekiste

En barnehage med like mange menn som kvinner, er en attraktiv arbeidsplass for gutter og menn.

2009061109071020131216103150

– Vi har lykkes med likestilling, mener Eva Heum, daglig leder ved Skattekista barnehage i Larvik. Hun presenterte sin barnehage på fag­dagen for menn i oppvekst- og omsorgsyrker som Seksjon helse og sosial (SHS) og Seksjon kirke, kultur og oppvekst (SKKO) i Fagforbundet Vestfold nylig arrangerte.

Prosjektet Menn i omsorgs- og oppvekstyrker (MiO) ble etablert i Telemark i 2006. Målet er å øke rekrutteringen til yrkesutdanningene innen helse og oppvekst blant menn.

Heum forteller at de i Skattekista barnehage i flere år har hatt like mange menn som kvinner. Mål­bevisst arbeid har gitt resultater. Ett eksempel er språkbruken.

– Vi har ingen assistenter hos oss. I Skattekista er folk uten formell kompetanse pedagogiske medarbeidere. Og i stillingsannonsene framhever vi at vi jobber med framtida.

Skattekista er en av landets tolv barnehager som departementet har utpekt som demonstrasjonsbarnehager for likestilling. Heum mener det er påfallende at bare én av de tolv demonstrasjonsbarnehagene er kommunal.

Eddie Whyte, nestleder i Fagforbundet Vestfold og primus motor bak fagdagen, forklarer det med at de kommunale barnehagene har andre ansettelsesprosedyrer enn de private.

– Men også vi har en vei å gå, sier han.

Whyte håper forbundets lokal­foreninger legger press på arbeidsgiverne, og at tillitsvalgte som sitter i ansettelsesrådene, bidrar til at flere menn får arbeid innen omsorg og oppvekst.

Fagforbundet i Vestfold avsluttet dagen med å nedsette en aksjonsgruppe for å følge opp rekrutteringsarbeidet blant menn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy