JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets medlemmer kan avgjøre stortingsvalget

Frp er hovedfienden. De rødgrønne er helten. Dersom sofasitterne blir mange, vinner høyresiden. Fagforbundet har startet valgkampen.

2009061615114620131216103558

vegard.velle@fagforbundet.no

– Fra 2001 til 2005 var det LO-medlemmene som svingte mest og avgjorde valget i 2005. Undersøkelser viser at nær halvparten av landets velgere ennå ikke har bestemt seg for hvem de vil stemme på, forteller Andreas Halse, Fagforbundets valgkampkoordinator.

For tiden reiser han rundt i hele landet og maner medlemmene til kamp for økt politisk engasjement. Blant annet til Fagforbundets tillitsvalgte i Groruddalen.

Øst taper mot vest

På østkanten av Oslo er valgoppslutningen helt nede i trettifem prosent i enkelte valgkretser. På vestkanten er den derimot langt høyere.

– Det er vanvittige forskjeller mellom øst og vest i Oslo når det gjelder bruk av stemmeretten. Det er fortærende at Ullern i vest, med sine åtti prosent i velgeroppslutning, skal få bestemme valgresultatet, sier Mari Sanden, leder av Fagforbundet i Oslo.

Stem!

I sommer kjører Fagforbundet i Oslo en kampanje for at folk skal bruke stemmeretten sin i valget til høsten.

– Etter valgdagen 14. september, er det ingen angrefrist. Vi tar ikke for gitt at det går bra uansett. Men hvis folk stemmer, går det bra, mener Sanden.

De tre kampsakene

Fagforbundet i Oslo vil sette følgende tre saker fremst i pannelappen til velgerne: - En verdig eldreomsorg - Kollektivtransport og miljø - Kamp mot konkurranseutsetting og privatisering

Forbanna på synserne

– Det gjør meg forbanna at Frp-politikere og talkshowgjester prater i vei uten å ha noe greie på virkeligheten i omsorgssektoren og på sykehusene, sier Wendy Wistum, tillitsvalgt ved hjemmetjenesten på Stovner.

Ikke sjelden sitter hjemmehjelperen med vanskelige dilemmaer og ekstrem tidsnød. For eksempel der hun har fem hjemmebesøk foran seg, samtidig som hun må håndtere en sykebilutrykning.

Dødsulykker kan forekomme

– Jeg synes det er ille ikke å ha tid til de jeg besøker. De ser jo at jeg er stresset, selv om jeg prøver å ta det rolig og gi av meg selv, forteller Wistum.

Kanskje er hjemmehjelperne blitt for flinke til å spille et skuespill, funderer hun.

– I verste fall fører tidsknappheten til dødsulykker. Det er fort gjort å gi en person feil medisin. I teorien skal to personer sjekke at riktig medisin blir gitt, men skjer det bestandig? spør hun.

Privatisering ikke viktigst

Av Fagforbundet i Oslo sine prioriterte valgsaker, er kampen mot privatisering den som færrest er opptatt av, faktisk langt mindre engasjert i enn mange har trodd. En medlemsundersøkelse Fagforbundet gjennomførte i mars, viser at saken kommer langt ned på listen over viktige kampsaker.

Viktigst for Fagforbundets medlemmer er bekjempelse av fattigdommen. Deretter kommer retten til å jobbe heltid, så retten til videreutdanning, ønsket om flere stillinger i offentlig sektor og viljen til en sterkere politisk styring av sykehusene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy