JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åtte LO-millioner til rødgrønn valgkamp

LO graver dypere i pengekista enn noen gang før for å sikre nok en rødgrønn valgseier.

2013042313150420131216223028

einar.fjellvik@lomedia.no

LO-sekretariatet foreslår at kongressen bevilger 6 millioner kroner til Arbeiderpartiets valgkamp. SV får 1,6 millioner i tilskudd til sitt valgkampbudsjett og Senterpartiet får 550.000 kroner.

Til sammen planlegger LO å bruke 8.150.000 kroner på valgkampstøtte. Det er 1,15 millioner menn en for fire år siden. Det aller meste av økningen går til Arbeiderpartiet, som øker fra fem til seks millioner.

Sju millioner i 2009

På den forrige LO-kongressen, i 2009, bevilget LO til sammen sju millioner kroner til de rødgrønne partienes valgkamp. Den gangen var det mellom 30 og 50 av de 300 delegatene som ville at kongressen ikke skulle gi økonomisk støtte de politiske partiene i det hele tatt. Etter at det forslaget var nedstemt vedtok kongressen å bevilge 5 millioner til Ap. 1,5 millioner til SV og en halv million til Senterpartiets valgkamp.

Støtte fra forbundene også

I tillegg er det lang tradisjon for at en rekke av LO-forbundene også bevilget økonomisk valgkampstøtte, særlig til Arbeiderpartiet.

Hittil i år har Fellesforbundet vedtatt å støtte Ap-valgkampen med 1,6 millioner kroner, mens SV får 240.000 kroner og Senterpartiet 140.000 kroner.

Landsmøtet i Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet vedtok nylig å bevilge 650.000 kroner til Ap, 150.000 til SV og 100.000 til Senterpartiet.

LOs største forbund, Fagforbundet, har ennå ikke behandlet spørsmålet om valgkampbevilgninger, men det er ventet at temaet kommer opp på forbundets landsstyremøte i juni.

Også LO Stat og EL & IT Forbundet har satt av til dels betydelige beløp til valgkampinnsats, men begge har valgt å bruke pengene på egen innsats i valgkampen i stedet for å gi tilskudd til partienes valgkampbudsjetter.

Også Handel og Kontor har satt av penger til valgkamparbeid, men i dette forbundet har man valgt å bruke pengene på tilskudd til HK-medlemmer som står på antatt sikker plass på valglistene.

Solid økonomi

For LOs egen økonomi er en valgkampbevilgning på litt over åtte millioner kroner en liten belastning. 2012-regnskapet viste et årsoverskudd på vel 340 millioner kroner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy