Brudd i KS Bedrift

Det er brudd i forhandlingene om energiavtalen mellom Fagforbundet og KS Bedrift. – Det økonomiske tilbudet på 1950 kroner fra 1. juli var alt for dårlig som grunnlag å forhandle videre på, sier rådgiver Unni Rasmussen i Fagforbundets forhandlingsenhet.

2009061709174820131216103621

Fagforbundet forhandler energiavtalen i KS Bedrift sammen med blant andre EL & IT Forbundet. Kravet fra arbeidstakerorganisasjonene var 12.500 kroner.

– Tilbudet fra KS Bedrift var under resultatet i alle andre sammenliknbare tariffområder. Oppgjøret mellom LO og NHO endte også på 1950 kroner, men det ble gitt fra 1. april, og ikke fra 1. juli som i dette tilbudet, sier Rasmussen.

En stor del av lønnsdannelsen i KS Bedrift skjer gjennom lokale forhandlinger. I tillegg til det økonomiske kravet, ønsker både Fagforbundet og EL & IT Forbundet avklaringer og føringer for hvordan disse lokale forhandlingene skal gjennomføres, slik at ikke allerede lønnsledende grupper får en bedre lønnsutvikling enn de som i utgangspunktet ligger noe lavere.

– Oppgjøret i KS Bedrift går nå til mekling, og forberedelser til en eventuell streik må gå sin gang, sier Unni Rasmussen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy