Ap snudde og sikret kommunalt renhold

Formannskapet i Odda vedtok med fem mot fire stemmer å hente inn renholdsanbud. Så ombestemte Ap seg, og kommunestyret i går vedtok med stort flertall å beholde renholdet i kommunal regi.

2009061813433820131216103757

– Jeg er kjempefornøyd, og håper at de ansatte nå kan få fred, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt i kommunen, Dagfrid Nilsen til Hardanger Folkeblad.

Også kommunalt i framtiden

Hun var i utgangspunktet svært skuffet over det lokale Arbeiderpartiet som stemte for da formannskapet i begynnelsen juni vedtok å innhente renholdsanbud.

Men så snudde partiet etter iherdig innsats fra blant andre Fagforbundets tillitsvalgte. På et medlemsmøte noen dager etter formannskapet ble det vedtatt at Aps representanter i kommunestyret skulle stemme imot å innhente anbud på det kommunale renholdet.

Dermed var flertallet for renhold i kommunal regi sikret. Og slik skal det også være i framtiden, ifølge Aps gruppeleder, Roald Aga Haug.

Overfor Hardanger Folkeblad bekrefter han at det ikke vil komme nye rapporter med forslag om konkurranseutsetting og nye kommunestyresaker neste år om å innhente renholdsanbud.

– Sånn kan vi ikke holde på med våre ansatte, sier han til avisen.

Anbud forplikter

Odda styres av en samarbeidskonstellasjon som består av Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Aps representanter i formannskapet var lite entusiastiske til å konkurranseutsette renholdet, og stemte for å hente inn anbud for ikke å sette samarbeidet i fare.

Samtidig understreket de at det å innhente anbud fra private renholdsfirmaer ikke var det samme som å vedta å gi oppdraget til et av dem.

Men så enkelt var det ikke. Kommuneadvokaten i Odda bekreftet i etterkant, på spørsmål fra Rødt, at kommunen kunne risikere erstatningskrav hvis den ombestemte seg og ikke takket ja til noen av tilbudene, .

– Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der vi får inn et marginalt billigere tilbud som vi er nødt til å godta, sier Aga Haug, som nå mener denne debatten er lagt død.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy