JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap snudde og sikret kommunalt renhold

Formannskapet i Odda vedtok med fem mot fire stemmer å hente inn renholdsanbud. Så ombestemte Ap seg, og kommunestyret i går vedtok med stort flertall å beholde renholdet i kommunal regi.

2009061813433820131216103757

– Jeg er kjempefornøyd, og håper at de ansatte nå kan få fred, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt i kommunen, Dagfrid Nilsen til Hardanger Folkeblad.

Også kommunalt i framtiden

Hun var i utgangspunktet svært skuffet over det lokale Arbeiderpartiet som stemte for da formannskapet i begynnelsen juni vedtok å innhente renholdsanbud.

Men så snudde partiet etter iherdig innsats fra blant andre Fagforbundets tillitsvalgte. På et medlemsmøte noen dager etter formannskapet ble det vedtatt at Aps representanter i kommunestyret skulle stemme imot å innhente anbud på det kommunale renholdet.

Dermed var flertallet for renhold i kommunal regi sikret. Og slik skal det også være i framtiden, ifølge Aps gruppeleder, Roald Aga Haug.

Overfor Hardanger Folkeblad bekrefter han at det ikke vil komme nye rapporter med forslag om konkurranseutsetting og nye kommunestyresaker neste år om å innhente renholdsanbud.

– Sånn kan vi ikke holde på med våre ansatte, sier han til avisen.

Anbud forplikter

Odda styres av en samarbeidskonstellasjon som består av Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Aps representanter i formannskapet var lite entusiastiske til å konkurranseutsette renholdet, og stemte for å hente inn anbud for ikke å sette samarbeidet i fare.

Samtidig understreket de at det å innhente anbud fra private renholdsfirmaer ikke var det samme som å vedta å gi oppdraget til et av dem.

Men så enkelt var det ikke. Kommuneadvokaten i Odda bekreftet i etterkant, på spørsmål fra Rødt, at kommunen kunne risikere erstatningskrav hvis den ombestemte seg og ikke takket ja til noen av tilbudene, .

– Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der vi får inn et marginalt billigere tilbud som vi er nødt til å godta, sier Aga Haug, som nå mener denne debatten er lagt død.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy