Anklager helseminister Hanssen for glemte helseløfter

Bla, bla...rehabilitering. Bla, bla... livskvalitet. Bla, bla... satsingsområde. Dette må være et av regjeringens klareste løftebrudd.

2009061912270920131216103917

vegard.velle@fagforbundet.no

Mens Stortinget behandler revidert nasjonalbudsjett, står Rehabiliteringsaksjonen utenfor med sine "...bla, bla..."-plakater. De krever at habilitering og rehabilitering blir den neste store helsereformen, slik en enstemmig helse- og omsorgskomité på Stortinget har gått inn for.

Den neste store reformen

Representanter for femti organisasjoner, støttegrupper og fagmiljøer er representert. Fagforbundet var en av støttespillerne.

– Et stort antall mennesker kunne hatt et langt bedre liv hvis de hadde fått den habiliteringen og rehabiliteringen de har behov for. Det handler om å få bistand til å oppnå best mulig funksjon, mestre hverdagen og leve et meningsfylt liv, Dette er hjelp til selvhjelp, sier Liv Arum, talsperson for Rehabiliteringsaksjonen.

Rehabilitering handler om å bistå personer med fysisk eller psykisk nedsatt funksjonsevne til å gjenvinne denne. Er problemet medfødt, brukes gjerne ordet habilitering.

Systematisk avvist

"Regjeringen vil sikre rehabilitering og opptrening til alle som trenger det," står det i Soria Moria-erklæringen.

– Dessverre viser ikke regjeringen vilje til å følge opp løftet med pengene som skal til. Vårt krav om en forpliktende opptrappingsplan på dette området har systematisk blitt avvist, sier Arum.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy