JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er aksjonsklar

LO-leder Gerd Kristiansen varsler aksjoner dersom ikke  arbeidsminister Robert Eriksson tar hensyn til LOs synspunkter når han utformer sine endelige forslag til endirnger i  arbeidsmiljøloven.

LO-leder Gerd Kristiansen varsler aksjoner dersom ikke arbeidsminister Robert Eriksson tar hensyn til LOs synspunkter når han utformer sine endelige forslag til endirnger i arbeidsmiljøloven.

Tri Nguyen Dinh

Hvis ikke regjeringa hører på fagbevegelsen, blir det aksjoner over hele landet

2014081812000020140820085900

torgny@lomedia.no

– Vi kommer til å sette hardt mot hardt hvis ikke regjeringa tar hensyn til organisasjonenes kommentarer til forslaget, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

I dag behandlet LOs sekretariat for første gang hvordan organisasjonen skal reagere på regjeringas forslag til å endre arbeidsmiljøloven. Det ble ikke fattet noe vedtak, men det var en samstemt forsamling som var klar til å reagere hvis ikke fagbevegelsens innsigelser blir tatt til følge.

25. juni sendte arbeidsminister Robert Eriksson ut på høring en rekke forslag til endring i arbeidsmiljøloven. Det mest kontroversielle er å innføre generell tillatelse til å ansette personer i midlertidige stillinger i opp til et år.

Les mer: Alt om den blå-blå arbeidslivsreformen

Vi må reagere

Høringsfristen for dette er satt til 25. september. For de øvrige forslagene er høringsfristen blitt utvidet etter krav fra LO, Unio og YS til 9. oktober. Etter at høringssvarene har kommet skal departementet utarbeide et lovforslag som skal sendes til Stortinget.

– Ikke før forslagene er sendt til Stortinget vet vi om våre innsigelser er tatt hensyn til eller ikke. Hvis ikke regjeringa har tatt hensyn til våre innsigelser kommer vi til å reagere, sier LO-lederen.

Saken kommer igjen

Hun vil ikke antyde noen dato eller aksjonsformer, men i sekretariatet var det full enighet om at LO må reagere.

I LOs sekretariat møtes alle forbundslederne i LO og LO-ledelsen hver mandag for å behandle aktuelle saker. Dagens møte var det første etter at sommerferien var avsluttet.

Saken kommer til å bli en gjenganger på møtene utover høsten. Foreløpig nøyer LO sentralt seg med å informere organisasjonen om situasjonen.

Grunnplanet i LO har ikke tenkt å vente på regjeringas forslag før de reagerer. 23. september, to dager før den første høringsfristen går ut, er det planlagt politiske aksjoner i det minste i Oslo og Trondheim. Det er de lokale LOene som står for dette initiativet.

Politisk streik

– Vi ønsker mest mulig aksjoner, sier leder i LO i Trondheim John Peder Denstad. De tenker seg at det hele munner ut i en stor politisk streik i forbindelse med stortingsbehandlingen.

Det er også ventet at det kommer vedtak fra de ulike forbundsstyrene.

Det har ikke vært mulig å spore opp noen tillitsvalgte i LO eller LO-forbundene som støtter regjeringas forslag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy