JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deler utstyr

Nordkapps tekniske utstyr reiser stadig alene på Hurtigruta – for å leies ut til gode naboer. Det gir også penger i kommunekassa.

2009092809571220131214134009

titti.brun@fagforbundet.no

Teknisk etat i Nordkapp kommune har innledet samarbeid med nabokommuner både når det gjelder branntekniske tjenester og utleie av utstyr. En måned i året kommer feieren fra nabokommunen Måsøy og feier gjennom Nordkapp kommune.

– Vi har delt kommunen i fire soner. Og i løpet av en fireårs­periode får alle tilsyn. I og med at vi har behovsprøvd feiing, får noen flere tilsyn. Det blir effektiv jobbing uten dødtid, skryter branninspektør Lars Simonsen.

Føre var

Simonsen mener at også den generelle beredskapen får bedre kvalitet når kommunene sam­arbeider.

– Vi kan jo ikke sitte på hvert vårt nes. DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) pusher på for at kommunene

skal samarbeide. Hvis vi setter i gang sjøl, blir det lettere å få et godt resultat. De som stritter imot, mister styringsmulighetene, konkluderer han.

Dyrebare dråper

Driftsoperatør i vannverket, Ottar Hansen, nikker. Skjerpede avgifter på vannforbruk har ført til at kommunene aktivt leter opp lek­kasjer. Nordkapp har investert i dyrt utstyr, men det lønner seg raskt. Både fordi lekkasjesøkingen blir effektiv, men også fordi kommunen leier ut utstyret til nabokommunene.

– Det gir faktisk inntekt til kom­munen. Vi har også tineutstyr. Det leide utbyggerne da bred-bånd­fiberne skulle graves ned. Utstyret har vært både i Gamvik og i Kjøllefjord. Det gjør at vi kan jobbe effektivt om vinteren, og den er lang, sier Hansen.

Han er svært fornøyd med at den tekniske ledelsen har vært god til å investere i utstyr.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy