JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Norge om å trekke seg fra Jerusalem-konferanse

Neste uke er Israel vertskap for en europeisk WHO-konferanse. Fagforbundet og Norsk Folkehjelp mener den blir lagt til Jerusalem for å legitimere byen som Israels hovedstad, og ber norske myndigheter om å trekke seg fra konferansen.

2011112412574220131216174224

per.flakstad@fagforbundet.no

I et åpent brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber Fagforbundet og Norsk Folkehjelp om at Norge melder avbud til WHO-konferansen.

Anerkjennelse

I brevet skriver forbundsleder Jan Davidsen og generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, at Israel ønsker å legge internasjonale konferanser til Jerusalem for gradvis å legitimere byen som Israels udelelige hovedstad. De minner om at landets turistminister uttalte at deltakernes tilstedeværelse var en anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad i forbindelse med en turistkonferanse i 2010.

Den gangen valgte Norge, sammen med flere andre land, å trekke seg fra konferansen.

Fayyad i Norge

Torsdag og fredag besøker palestinernes statsminister Salaam Fayyad Oslo. Blant annet skal han signere en avtale mellom Folkehelseinstituttet, WHO og Den palestinske selvstyremyndigheten om å etablere et palestinsk nasjonalt folkehelseinstitutt.

Davidsen og Tørres mener han kan få med seg en god melding tilbake hvis Norge trekker seg fra Jerusalem-konferansen med en tydelig politisk begrunnelse, skriver de i brevet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy