Ber Norge om å trekke seg fra Jerusalem-konferanse

Neste uke er Israel vertskap for en europeisk WHO-konferanse. Fagforbundet og Norsk Folkehjelp mener den blir lagt til Jerusalem for å legitimere byen som Israels hovedstad, og ber norske myndigheter om å trekke seg fra konferansen.

2011112412574220131216174224

per.flakstad@fagforbundet.no

I et åpent brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ber Fagforbundet og Norsk Folkehjelp om at Norge melder avbud til WHO-konferansen.

Anerkjennelse

I brevet skriver forbundsleder Jan Davidsen og generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, at Israel ønsker å legge internasjonale konferanser til Jerusalem for gradvis å legitimere byen som Israels udelelige hovedstad. De minner om at landets turistminister uttalte at deltakernes tilstedeværelse var en anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad i forbindelse med en turistkonferanse i 2010.

Den gangen valgte Norge, sammen med flere andre land, å trekke seg fra konferansen.

Fayyad i Norge

Torsdag og fredag besøker palestinernes statsminister Salaam Fayyad Oslo. Blant annet skal han signere en avtale mellom Folkehelseinstituttet, WHO og Den palestinske selvstyremyndigheten om å etablere et palestinsk nasjonalt folkehelseinstitutt.

Davidsen og Tørres mener han kan få med seg en god melding tilbake hvis Norge trekker seg fra Jerusalem-konferansen med en tydelig politisk begrunnelse, skriver de i brevet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy