JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anbefaler eget byggdrifterfag

I dag tidlig kom meldingen om at byggdrifterfaget, som Fagforbundet og Seksjon samferdsel og teknisk har jobbet tungt med i lang tid, blir anbefalt som eget fag. Både seksjonsleder Stein Guldbrandsen og vaktmester og SST-styremedlem, Svein Morten Sørensen, er svært godt fornøyd.

2009100713454420131214134213

per.flakstad@fagforbundet.no

Svein Morten Sørensen kom med den gledelige nyheten da seksjonenes landskonferanser startet opp igjen etter lunsj onsdag.

Spontan applaus

- Noen ganger er det ålreit, sang Sørensen, og fikk spontan applaus fra de andre delegatene i Seksjon samferdsel og teknisk.

- Dette har vi jobbet med i svært lang tid. Nettopp derfor kjennes det så deilig når saken endelig er i boks, sier han smilende til Fagbladet.

Seksjonsleder Stein Guldbrandsen smiler like bredt: - Dette får vi til fordi vi har engasjerte og dyktige tillitsvalgte og like dyktige og standhaftige ansatte i seksjonsadministrasjonen, sier han.

Sammen har gode krefter ikke latt seg slå ut når ting har buttet imot, men i stedet stått på videre. Gjennom denne innsatsen har de klart å snu også de kreftene som i utgangspunktet var skeptiske, fortsetter han.

- Dette viser at det nytter å nå fram når vi bruker den spisskompetansen som fins i yrkesgruppene og samtidig legger hele Fagforbundets tyngde i saken, sier Guldbrandsen.

Læreplangruppe

Det er Samarbeidsrådet for yrkesopplæring (SRY) som nå har anbefalt å gå videre med faget. Dermed vil det bli nedsatt en læreplangruppe for videre utvikling av faget og læreplanen.

Det er LO ved Fagforbundet, KS, NHO, Rørleggerbedriftenes Landsforening og HSH som har søkt om å få opprette faget.

Søknaden foreslår at faget følger modellen to pluss to, og at det legges til bygg og anleggsteknikk det første skoleåret, og klima, energi og miljø det andre.

Organisasjonene håper og tror at et fagbrev vil bidra til å heve statusen til byggdrifterne, samtidig som det vil trekke ungdom til faget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy