27-åring dømt for Nav-drap

NAV-DRAPET: 34 år gamle Anni Rachmawati Godager ble knivstukket på sitt kontor på Nav Grorud i Oslo i fjor og døde av skadene. Nå er en 27-år gammel mann dømt for drapet.

NAV-DRAPET: 34 år gamle Anni Rachmawati Godager ble knivstukket på sitt kontor på Nav Grorud i Oslo i fjor og døde av skadene. Nå er en 27-år gammel mann dømt for drapet.

Kristian Helgesen/VG

Den 27-år gamle mannen som drepte en kvinnelig saksbehandler ved Nav Grorud i august i fjor, er dømt til tvungent psykisk helsevern.

2014082512000020140826095658

nina.monsen@fagforbundet.no

Den drapsdømte mannen har tilbrakt varetektsperioden på Dikemark sykehus, der han har vært under judisiell observasjon.

Tillitsvalgt

Anni Rachmawati Godager (34) døde tre dager etter at hun ble knivstukket i ryggen og hodet på sitt kontor hos Nav Grorud i Oslo om morgenen 5. august i fjor.

Hun var medlem av Fagforbundet og hadde nylig blitt hovedtillitsvalgt for Nav-ansatte i Oslo da hun ble drept.

Drapsmannen dømmes også til å betale 50.000 kroner i oppreisning til kvinnens etterlatte ektemann.

Sikkerhetstiltak

Etter hendelsen på Nav Grorud, satte Nav ned en arbeidsgruppe for å se på sikkerheten for de Nav-ansatte. Sluttrapporten, som ble publisert i januar i år, bekreftet at de ansatte er utsatt for trusler om vold.

I forbindelse med publiseringen av rapporten, skrev organisasjonsdirektør i Nav, Inger-Johanne Stokke, i en e-post til Fagbladet at partene i arbeidsgruppa har brukt tid hver for seg til å gå gjennom og vurdere de anbefalte tiltakene i rapporten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy