JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mye bra, men ungdomsgarantien må bli bedre

Lederen av Fagforbundet Ungdom, Linn Hemmingsen, er fornøyd med at mange tiltak rettet mot unge mennesker blir videreført i statsbudsjettet. Men hun er skuffet over at ungdomsgarantien ikke blir utvidet.

2009101314224920131214134513

per.flakstad@fagforbundet.no

Fagforbundets ungdomskonferanse begynte samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram, og Hemmingsen har ikke rukket å finlese budsjettet. Hennes umiddelbare kommentar er langt på vei positiv, men hun mener regjeringen burde ha gjort noe med ungdomsgarantien.

– Selv om ledigheten synker totalt sett, stiger den dramatisk for unge mennesker under 25 år – og spesielt for unge kvinner. Jeg mener regjeringen må utvide ungdomsgarantien, og i tillegg burde den ha kommet opp med akuttiltak som virker umiddelbart.

– Ungdom under 25 år er en utsatt og sårbar gruppe, derfor er det viktig at det gjøres noe raskt for nettopp denne gruppen. Her synes jeg statsbudsjettet skuffer stort, sier hun.

Sosial boligbygging

Derimot er hun glad for at regjeringen foreslår å bygge 1000 nye studentboliger.

– Dette er ikke på langt nær nok, men det viser at regjeringen ser behovet og gir det en viss prioritering. Så går det også an å håpe at antallet boliger kan økes, sier Hemmingsen.

Hun er særlig glad for at regjeringen ser ut til å innfri løftene i Soria Moria II om å inkludere sosial boligbygging i velferdspolitikken.

– Det er bevilget tre milliarder kroner til startlån, og det er én milliard mer enn i tiltakspakken fra i fjor. Dette er en videreutvikling av et tiltak som forhåpentlig vil hjelpe mange unge mennesker inn i egen bolig, og tiltaket er både bra og helt nødvendig, sier hun.

Rett til læreplass

– Jeg registrerer at regjeringen ønsker å opprettholde det ekstraordinære lærlingtilskuddet som var en del av tiltakspakken i januar i fjor, og det synes jeg er bra. Men også på dette området hadde jeg gjerne flere akutte tiltak, siden mangel på læreplasser er noe som kan drive ungdom ut i ledighet.

– Regjeringen sier i Soria Moria II at den vil utrede hvordan retten til læreplass kan lovfestes, og jeg mener det er helt nødvendig at den utredningen starter umiddelbart, slik at vi kan få dette på plass så raskt om mulig, sier Linn Hemmingsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy