JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bruk engasjementet

– Hvis du bruker engasjementet ditt i diskusjoner med venner, så gjør du en god del. Men hvis du bruker det i Fagforbundets arbeid, kan du være med på å forandre verden, sa Linn Hemmingsen da hun åpnet Fagforbundets tredje ordinære ungdomskonferanse.

2009101411504720131216113336

per.flakstad@fagforbundet.no

– FN har kåret Norge til et av verdens beste land å bo i. Men dette er ikke noe som har kommet av seg selv. Noen har kjempet for at vi skal ha det slik, og den kampen er langt fra over, sa Linn Hemmingsen som er leder for Fagforbundet Ungdom.

Hun var opptatt av hvordan høyresiden i norsk politikk, med Frp i spissen, får gjennomslag for privatiseringspolitikk, forurensende samferdselspolitikk og en uverdig asylpolitikk.

– Vi har latt dem vinne noen av disse debattene, men slik kan det ikke fortsette. Vi må ta disse sakene tilbake, og tørre å arrestere våre politiske motstandere og argumentasjonen deres, sa Hemmingsen.

Må levere

– Ta eldreomsorgen. Våre eldre trenger ikke champagne til kvelds, de trenger den hjelpen de har behov for. Det får vi til gjennom trygge arbeidsplasser, hele stillinger og gode arbeidsvilkår for de ansatte. Kvalitetskommuneprogrammet kan allerede vise til gode resultater der de ansatte blir tatt med på beslutningene, sa Hemmingsen.

Som ungdomsleder er hun naturlig nok mest opptatt av de unge: – Regjeringen må ta vår gruppe på alvor. De må levere når det gjelder ungdomsgarantien, de må utrede retten til læreplass i ekspressfart, og de må forsterke arbeidet med sosial boligbygging.

– Soria Moria II og statsbudsjettet ser ganske lovende ut, men det er viktig å følge opp de sentrale ungdomssakene. Myndighetene skal vite at vi er der med en gang hvis de ikke følger opp. Ungdom er en viktig gruppe i samfunnet – både nå og ikke minst som neste generasjons arbeidstakere og arbeidsledere.

– Det skal vi hele tiden minne beslutningstakerne på, sa Hemmingsen.

Fattigdom og klima

Hun var også innom klimakrisen, og at fagbevegelsen må gå i spissen både når det gjelder klimatiltak og når det gjelder å snu trenden med økonomisk vekst inn i det uendelige.

– Dette tåler ikke kloden vår. Og det vi gjør i Norge, kan få store konsekvenser andre steder i verden. Derfor er det viktig å engasjere seg både globalt og lokalt, sa hun.

– Hemmingsen minnet også om at de aller færreste ungdommer har det så godt som i Norge. En stor del av jordens befolkning lever under forhold som det er vanskelig å tenke seg for dem som er vokst opp i Norge.

– I dag flykter ikke de fleste fra krig, men fra fattigdom og klimakriser. Verden har nok penger til å løse mye av dette, men det finnes ikke nok politisk vilje til å gjøre det. Derfor må fagbevegelsen over hele verden presse på for å snu utviklingen, sa Hemmingsen.

Hun ble enstemmig gjenvalgt som leder av Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg. Nestleder ble Ola Harald Svenning fra Oslo. Medlemmer i utvalget ble Christi-Ane Johansen fra Buskerud, Kim Håkon Pedersen fra Troms, Suzanne Pettersen fra Nordland og Sonja Kvam fra Sør-Trøndelag.

Varamedlemmer ble Lisbeth Fremstad, Kari-Anne Stokdal, Kenneth Solheim, Marius Taskerud Jensen, Stian Daniel Lund Eggen og Lena Ormestad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy