Forsøksprosjektene i Samhandlingsreformen er sikret

- Å videreføre forsøksprosjektene er avgjørende for å lykkes med Samhandlingsreformen. Med årets statsbudsjett er videreføringen sikret, sier Mette Nord i Fagforbundets arbeidsutvalg.

2009101414040220131216113346

I statsbudsjettet har regjeringen lagt inn 273 millioner kroner til oppfølging av samhandlingsreformen. Av disse gis 230 millioner kroner til forebyggende helsetjeneste som frie inntekter til kommunene.

Penger før oppgaver

- I den fasen vi er i nå, er vi fornøyd med at det er avsatt midler til å følge opp reformen, sier Mette Nord i en kommentar til statsbudsjettet.

Om det er nok penger, er det foreløpig vanskelig å spå om, mener hun:

- Dette er en prosess. Kommunene får ikke ansvar for oppgavene før vi er i stand til å løse dem.

Planer og forsøk

I nåværende fase er det aller viktigste å lage gode planer for reformarbeidet, sier Nord.

Videreføring av forsøksprosjekter er en del av planleggingen, understreker hun.

- Dette er prosjekter som fanger opp problemer og kritikk som er avdekket gjennom revisjonsrapporter, så det er avgjørende å fullføre disse sier Nord.

Lokalmedisinske sentra

I budsjettet foreslås det å videreføre 96 millioner kroner til samhandlingstiltak fra 2009. Av disse skal 33 millioner gå til utvikling av lokalmedisinske sentra og kommunesamarbeid, og 8 millioner kroner til sykestueprosjektet.

Regjeringen foreslår også å videreføre 50 millioner kroner til samhandling mellom kommuner og distriktspsykiatriske sentre og 5 millioner kroner til samhandlingsprosjekter under Opptrappingsplanen for rusfeltet.

- Årets statsbudsjett synliggjør at regjeringen er villig til å videreføre og stimulere arbeidet med Samhandlingsreformen. Det er vi godt fornøyd med, sier Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy