JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsøksprosjektene i Samhandlingsreformen er sikret

- Å videreføre forsøksprosjektene er avgjørende for å lykkes med Samhandlingsreformen. Med årets statsbudsjett er videreføringen sikret, sier Mette Nord i Fagforbundets arbeidsutvalg.

2009101414040220131216113346

I statsbudsjettet har regjeringen lagt inn 273 millioner kroner til oppfølging av samhandlingsreformen. Av disse gis 230 millioner kroner til forebyggende helsetjeneste som frie inntekter til kommunene.

Penger før oppgaver

- I den fasen vi er i nå, er vi fornøyd med at det er avsatt midler til å følge opp reformen, sier Mette Nord i en kommentar til statsbudsjettet.

Om det er nok penger, er det foreløpig vanskelig å spå om, mener hun:

- Dette er en prosess. Kommunene får ikke ansvar for oppgavene før vi er i stand til å løse dem.

Planer og forsøk

I nåværende fase er det aller viktigste å lage gode planer for reformarbeidet, sier Nord.

Videreføring av forsøksprosjekter er en del av planleggingen, understreker hun.

- Dette er prosjekter som fanger opp problemer og kritikk som er avdekket gjennom revisjonsrapporter, så det er avgjørende å fullføre disse sier Nord.

Lokalmedisinske sentra

I budsjettet foreslås det å videreføre 96 millioner kroner til samhandlingstiltak fra 2009. Av disse skal 33 millioner gå til utvikling av lokalmedisinske sentra og kommunesamarbeid, og 8 millioner kroner til sykestueprosjektet.

Regjeringen foreslår også å videreføre 50 millioner kroner til samhandling mellom kommuner og distriktspsykiatriske sentre og 5 millioner kroner til samhandlingsprosjekter under Opptrappingsplanen for rusfeltet.

- Årets statsbudsjett synliggjør at regjeringen er villig til å videreføre og stimulere arbeidet med Samhandlingsreformen. Det er vi godt fornøyd med, sier Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy