JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen penger til 6-timersdagen

Staten har kuttet bevilgningene til videre forsøk med 6-timersdagen. Det er Fagforbundet skuffet over.

2009101515424020131216113435

vegard.velle@fagforbundet.no

– Vi trodde dagens regjering ville prioritere dette høyere. Men vi har leita og leita og finner ingenting om dette i statsbudsjettet, sier Kjellfrid Torsteinsen Blakstad, leder av Fagforbundets Seksjon helse og sosial.

Arbeiderpartiet var negative

Dermed kan det virke som om 6-timersdagens framtid er overlatt til arbeidsgivere som har tro på dette prosjektet. En slik arbeidsgiver er Tine Heimdal, som har innført 6-timersdagen på fast basis. Der har produktiviteten gått opp og sykefraværet gått ned.

– Det kom signaler fra Arbeiderpartiet før valget om at 6-timersdagen ikke var viktig. Men vi i LO og Fagforbundet gir oss ikke og vil fortsette å finne prosjekter knyttet til 6-timersdagen, erklærer Blakstad.

Kuttet fjorårets bevilgning

– 6-timersdagen handler om å holde ut i jobben og holde seg frisk. Pluss å ha en ok fritid, hvor folk får tid til engasjere seg i lokalsamfunnet. Dette er en sak medlemmene våre er opptatt av, forteller Blakstad.

I fjor bevilget staten 20 millioner kroner til jobbing med 6-timersdagen. Og for øyeblikket er det bare Fossbrenna barnehage i Namsos som kjører et forsøksprosjekt med 6-timersdag. Der er målet å redusere sykefraværet, effektivisere lederoppgavene, fjerne uønsket deltid og bedre arbeidsmiljøet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy