Ingen penger til 6-timersdagen

Staten har kuttet bevilgningene til videre forsøk med 6-timersdagen. Det er Fagforbundet skuffet over.

2009101515424020131216113435

vegard.velle@fagforbundet.no

– Vi trodde dagens regjering ville prioritere dette høyere. Men vi har leita og leita og finner ingenting om dette i statsbudsjettet, sier Kjellfrid Torsteinsen Blakstad, leder av Fagforbundets Seksjon helse og sosial.

Arbeiderpartiet var negative

Dermed kan det virke som om 6-timersdagens framtid er overlatt til arbeidsgivere som har tro på dette prosjektet. En slik arbeidsgiver er Tine Heimdal, som har innført 6-timersdagen på fast basis. Der har produktiviteten gått opp og sykefraværet gått ned.

– Det kom signaler fra Arbeiderpartiet før valget om at 6-timersdagen ikke var viktig. Men vi i LO og Fagforbundet gir oss ikke og vil fortsette å finne prosjekter knyttet til 6-timersdagen, erklærer Blakstad.

Kuttet fjorårets bevilgning

– 6-timersdagen handler om å holde ut i jobben og holde seg frisk. Pluss å ha en ok fritid, hvor folk får tid til engasjere seg i lokalsamfunnet. Dette er en sak medlemmene våre er opptatt av, forteller Blakstad.

I fjor bevilget staten 20 millioner kroner til jobbing med 6-timersdagen. Og for øyeblikket er det bare Fossbrenna barnehage i Namsos som kjører et forsøksprosjekt med 6-timersdag. Der er målet å redusere sykefraværet, effektivisere lederoppgavene, fjerne uønsket deltid og bedre arbeidsmiljøet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy