JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dårligere sykehustilbud

– Dette handler om penger. Styret i Helse Sør-Øst skal utnytte det sykehuset de allerede har bygd, Ahus, til siste trevl, mener Mari Sanden, leder i Fagforbundet i Oslo.

2009102308295920131216113918

vegard.velle@fagforbundet.no

Fagforbundet Oslo går kraftig ut mot signalene om å legge ned Aker sykehus. I et åpent brev til Oslo-avdelingene av Ap, SV og KrF ber de partienes representanter i styret for Helse Sør-Øst reversere vedtaket om å flytte folk vekk fra Akers nedslagsområde og over til Ahus sitt.

Både AP, SV og KrF er representert i sykehusstyret og har altså vært med på vedtaket.

Vedtaket innebærer at 160.000 personer ikke lenger skal til Aker sykehus dersom de blir syke, noe som i sin tur innebærer at det sannsyligvis ikke lenger er et pasientgrunnlag for å opprettholde Aker.

Dramatiske konsekvenser

– Under hele perioden med hovedstadsprosessen, pekte Fagforbundet Oslo på det uheldige i at en så stor andel av befolkningen i Oslo skulle få sitt sykehustilbud utenfor byens grenser. Vi ga videre sterkt uttrykk for at det ville få dramatiske konsekvenser for Oslo-sykehusene, mest sannsynlig for Aker. Vi talte dessverre for døve ører og vedtaket om overføring til Ahus ble fattet. Det er dette vi nå ser konsekvensene av, sier Fagforbundet i det åpne brevet.

Bekymret

– Vi mener det er feil i forhold til Oslos befolkning å legge ned Aker. Dernest er vi svært bekymret for om Ahus virkelig er i stand til å ta ansvar for sykehustilbudet til 160.000 innbyggere fra Oslo i løpet av 2010, sier Mari Sanden.

Vil ha svar

Fagforbundet Oslo ber nå Ap, SV og KrF om å be sine representanter i styret for Helse Sør-Øst RHF bidra til at vedtaket tas opp på nytt og revurderes. De vil også ha et svar på hva partiene ellers akter å gjøre.

– Dette er en fortvilet situasjon. Det handler om å kutte i kostnader, ikke om hva som er best for Oslos befolkning, beklager Sanden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy