Dårligere sykehustilbud

– Dette handler om penger. Styret i Helse Sør-Øst skal utnytte det sykehuset de allerede har bygd, Ahus, til siste trevl, mener Mari Sanden, leder i Fagforbundet i Oslo.

2009102308295920131216113918

vegard.velle@fagforbundet.no

Fagforbundet Oslo går kraftig ut mot signalene om å legge ned Aker sykehus. I et åpent brev til Oslo-avdelingene av Ap, SV og KrF ber de partienes representanter i styret for Helse Sør-Øst reversere vedtaket om å flytte folk vekk fra Akers nedslagsområde og over til Ahus sitt.

Både AP, SV og KrF er representert i sykehusstyret og har altså vært med på vedtaket.

Vedtaket innebærer at 160.000 personer ikke lenger skal til Aker sykehus dersom de blir syke, noe som i sin tur innebærer at det sannsyligvis ikke lenger er et pasientgrunnlag for å opprettholde Aker.

Dramatiske konsekvenser

– Under hele perioden med hovedstadsprosessen, pekte Fagforbundet Oslo på det uheldige i at en så stor andel av befolkningen i Oslo skulle få sitt sykehustilbud utenfor byens grenser. Vi ga videre sterkt uttrykk for at det ville få dramatiske konsekvenser for Oslo-sykehusene, mest sannsynlig for Aker. Vi talte dessverre for døve ører og vedtaket om overføring til Ahus ble fattet. Det er dette vi nå ser konsekvensene av, sier Fagforbundet i det åpne brevet.

Bekymret

– Vi mener det er feil i forhold til Oslos befolkning å legge ned Aker. Dernest er vi svært bekymret for om Ahus virkelig er i stand til å ta ansvar for sykehustilbudet til 160.000 innbyggere fra Oslo i løpet av 2010, sier Mari Sanden.

Vil ha svar

Fagforbundet Oslo ber nå Ap, SV og KrF om å be sine representanter i styret for Helse Sør-Øst RHF bidra til at vedtaket tas opp på nytt og revurderes. De vil også ha et svar på hva partiene ellers akter å gjøre.

– Dette er en fortvilet situasjon. Det handler om å kutte i kostnader, ikke om hva som er best for Oslos befolkning, beklager Sanden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy