JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet : Betydelig satsing på barnevern

Regjeringen vil gi det kommunale barnevernet 150 nye stillinger neste år. En satsing Fagforbundets nyvalgte leder for helse og sosial, Raymond Turøy, er svært fornøyd med.

2013101412472620131217001106

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Tallet på barn som får hjelp fra barnevernet øker år for år, og de siste tre årene har regjeringen øremerket nesten 500 millioner til det kommunale barnevernet. Barnevernsløftet fortsetter inn i de rødgrønnes siste statsbudsjett.

I dag er det ikke alle kommuner som klarer å overholde kravene i barnevernsloven. For å bøte på dette, foreslår regjeringen å øke den øremerkede bevilgningen til det kommunale barnevernet med 85 millioner kroner. Dette skal blant annet gå til 150 nye stillinger i barnevernet og kompetansetiltak. Det statlige barnevernet foreslås styrket med 275 millioner.

- Hittil har vi ikke rukket å gå inn i detaljene på budsjettet, men slik det ser ut nå, er dette en god satsing som vi er svært glad for, sier Raymond Turøy, nyvalgt leder for seksjon helse og sosial i Fagforbundet.

Dette er hovedpunktene i den foreslåtte barnevernssatsingen for 2014:

- 85 millioner øremerket kommunalt barnevern

- 275 millioner øremerket statlig barnevern

- 5,5 millioner kroner til et felles opplæringsprogram for ulike faggrupper i kommunene om å samtale med barn

- 12,5 millioner til å styrke finansieringa av barnevernspedagogutdanninga

- 9,5 millioner til et nasjonalt opplæringstilbud i håndtering av undersøkelser i barnevernet

- 15 millioner for å erstatte dagens tilsynsførerordning med et mer profesjonalisert og tydeligere kommunalt forankra tilsynsansvar

- 10 millioner til styrking av statlige fosterhjemstjenester.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy