Fabian Stang ble fadder

På kick-off Aksjon helsefagarbeider i formiddag fikk ordfører Fabian Stang i Oslo sin første helsefagarbeiderlærling.

2009102912321320131216114312

karin.svendsen@fagforbundet.no

Til nå har 40 ordførere over hele landet fungert som fadder for en lærling innen helsefag. I dag fikk tre lærlinger i Oslo også sine faddere. I tillegg til ordføreren, er også byråd Sylvi Listhaug og nestlederen i finanskomiteen Trond Jensrud nå tildelt hver sin lærling.

– For å nå målet om større rekruttering til faget, må alle arbeidsgivere, politikere og organisasjoner i tillegg til rådgiverne i skolen og lærerne ta ansvar og bidra, sa Raymond Turøy, nestleder i Fagforbundet Seksjon helse og sosial, ved åpningen av seminaret.

De tre Oslo-politikerne tok gladelig imot utfordringen og skal holde kontakten med lærlingene gjennom å besøke hverandres arbeidsplasser. De tre lærlingene er Mats Johan Bjerke-Lund, Ina Karborg Ellegård og Mette Jesperud Kittelsen.

Prosjektleder i Aksjon helsefag, Eli Sogn Iversen, er svært fornøyd med at de tre politikerne vil engasjere seg i arbeidet for å rekruttere flere ungdommer til yrket. Hun håper at begivenheten også vil bidra til at flere lærlinger innen helsefag vil delta i NM neste år.

– Vårt mål er at alle fylker stiller med et lag i NM i helsefag 2010. Vi vet at konkurranse øker motivasjonen og læringen, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy