Frykter at arbeidsplasser kan forsvinne
90 kommunale arbeidsplasser kan gå fyken om Klæbu privatiserer sykehjemsdriften. Tillitsvalgte er opprørt over hvordan saken er håndtert, og håper at kveldens folkemøte får klæbyggene til å forstå at mye står på spill
Klæbu kommune kan være i ferd med å konkurranseutsette sykehjemsdriften uten at saken er politisk behandlet. Intens innsats fra tillitsvalgte og fylkespolitikere har så langt ikke fått de ansvarlige i Klæbu til å snu.
Mandag kveld inviterer Fagforbundet klæbyggene til åpent folkemøte.
Store ringvirkninger
- Vi håper virkelig at folk kommer på møtet så de blir klar over hva som er i ferd med å skje, sier Gunn Elin Flakne, nestleder i Fagforbundet Sør-Trøndelag.
- Om sykehjemmet settes ut på anbud, vil det få store ringvirkninger for andre kommunalt ansatte. Kjøkken, renhold, vaskeri og lønningskontor vil i alle fall bli berørt. Det er snakk om rundt 90 stillinger totalt, sier Flakne.
Høyre og Frp har snudd
Flakne påpeker at mye nå er opp til Senterpartiet i Klæbu som har hånd om ordførerklubba i inneværende periode.
Hun minner om at kommuner som Bærum og Os, med henholdsvis Høyre og Frp-styre, nå har valgt å gå motsatt vei i privatiseringsarkarusellen.
Fagforbundet tilbyr løsning
Gunn Elin Flakne påpeker at Fagforbundet er innstilt på å finne gode løsninger i Klæbu, men at de så langt ikke er invitert inn i prosessen.
- En mulighet er for eksempel å gå inn i kvalitetskommuneprogrammet. Gjennom dette programmet kunne Klæbu redusert sykefraværet og dermed kuttet store utgifter, men kommunen har så langt ikke ønsket å være med på dette, sier Flakne som står fast:
- Jeg ser ikke at Klæbu har noe å vinne på å kjøre saken om anbudsutsettelse videre. Nå håper jeg folk i Klæbu virkelig forstår hva som er i ferd med å skje.