JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter at arbeidsplasser kan forsvinne

90 kommunale arbeidsplasser kan gå fyken om Klæbu privatiserer sykehjemsdriften. Tillitsvalgte er opprørt over hvordan saken er håndtert, og håper at kveldens folkemøte får klæbyggene til å forstå at mye står på spill

2009110212120520131216114417

Klæbu kommune kan være i ferd med å konkurranseutsette sykehjemsdriften uten at saken er politisk behandlet. Intens innsats fra tillitsvalgte og fylkespolitikere har så langt ikke fått de ansvarlige i Klæbu til å snu.

Mandag kveld inviterer Fagforbundet klæbyggene til åpent folkemøte.

Store ringvirkninger

- Vi håper virkelig at folk kommer på møtet så de blir klar over hva som er i ferd med å skje, sier Gunn Elin Flakne, nestleder i Fagforbundet Sør-Trøndelag.

- Om sykehjemmet settes ut på anbud, vil det få store ringvirkninger for andre kommunalt ansatte. Kjøkken, renhold, vaskeri og lønningskontor vil i alle fall bli berørt. Det er snakk om rundt 90 stillinger totalt, sier Flakne.

Høyre og Frp har snudd

Flakne påpeker at mye nå er opp til Senterpartiet i Klæbu som har hånd om ordførerklubba i inneværende periode.

Hun minner om at kommuner som Bærum og Os, med henholdsvis Høyre og Frp-styre, nå har valgt å gå motsatt vei i privatiseringsarkarusellen.

Fagforbundet tilbyr løsning

Gunn Elin Flakne påpeker at Fagforbundet er innstilt på å finne gode løsninger i Klæbu, men at de så langt ikke er invitert inn i prosessen.

- En mulighet er for eksempel å gå inn i kvalitetskommuneprogrammet. Gjennom dette programmet kunne Klæbu redusert sykefraværet og dermed kuttet store utgifter, men kommunen har så langt ikke ønsket å være med på dette, sier Flakne som står fast:

- Jeg ser ikke at Klæbu har noe å vinne på å kjøre saken om anbudsutsettelse videre. Nå håper jeg folk i Klæbu virkelig forstår hva som er i ferd med å skje.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy