JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klæbu-ansatte vil ikke ha ny arbeidsgiver

Høyt sykefravær framheves som en av årsakene til at Klæbu kommune har dårlig økonomi. Politikernes løsning er blant annet å anbudsutsettelse sykehjemmet, men framgangsmåten er neppe egnet til å redusere sykefraværet blant de ansatte. Temperaturen var høy på mandagens folkemøte om saken.

2009110414445720131216114609

- 80-90 frammøtte viser at det er stor interesse for dette blant klæbyggene, sier hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Klæbu, Ingvar Sund.

Etter folkemøtet sitter han igjen med et klart inntrykk av at ingen som jobber i helsesektoren i kommunen ønsker seg ny arbeidsgiver.

Kvalitetskommune?

LO-sekretær Kristian Tangen, som selv er fra Klæbu, hadde også tatt turen til hjembygda.

I sitt innlegg pekte han blant annet på at kommunen burde prøve andre strategier enn konkurranseutsetting for å redusere sykefraværet.

Han anbefalte i stedet kommunen å delta i kvalitetskommuneprogrammet. Det er nå veldokumentert at sykefraværet, som ellers bare stiger og stiger, viser motsatt tendens i kvalitetskommunene.

Overkjørt av arbeidsgiver Foruten Fagforbundet og LO, var også Sykepleierforbundet og Delta representeret på møtet. I denne saken er arbeidstakerne helt på linje.

Ansatte føler at de i denne saken blir overkjørt av arbeidsgiver, påpekte de tillitsvalgte på talerstolen.

Strid om hovedavtalen

Til tross for utbredt og uttrykt skepsis til både framgangsmåte og sakens innhold, frykter mange nå at det ikke er mulig å stoppe prosessen med konkurranseutsetting.

Men Fagforbundet har absolutt ikke lagt saken død, understreker Ingvar Sund:

- Vi er uenige om forståelse av Hovedavtalen, og saken er nå sendt over til juridisk enhet i Fagforbundet. Derifra vil saken bli tatt videre til KS.

- Nå krever vi at saken stoppes inntil hovedavtalen er oppfylt og vi får en bedre konsekvensutredning, sier Sund.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy