JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Vi må favne alle

Lederen for en av de største delegasjonene på landsmøtet til Fagforbundet vil ikke støtte forslag som kan svekke seksjonsarbeidet.

2009111908452120131216115329

karin.svendsen@fagforbundet.no

Karianne Sten Karlsrud er klar for sitt fjerde landsmøte, og skal lede delegasjonen til Seksjon helse og sosial (SHS). På Landskonferansen i høst ble den 31 år gamle omsorgsarbeideren fra Gran i Oppland valgt inn i seksjonsstyret. Til daglig arbeider hun natt på en demensavdeling på sykehjemmet i Jevnaker.

Bedre tannhelse

Sten Karlsrud håper landsmøtet vil bidra til bedre tannhelsetjeneste.

– Jeg går gjerne på talerstolen for at Fagforbundet skal løfte denne saken opp fra handlingsprogrammet og inn til Stortinget. Jeg håper det offentlige snart finansierer nødvendig vedlikehold av tennene på lik linje med resten av kroppen.

For mye deltid

Omsorgsarbeideren fra Oppland syns også det er viktig å bekjempe den utstrakte bruk av deltid innen pleie og omsorg.

– Så lenge det er så mange som går deltid, har ikke Fagforbundet gjort en god nok jobb. Vi har fått inn i tariffavtalen at arbeidsgiver fortrinnsvis skal øke stillinger framfor å opprette flere små. Men så lenge avtaler og regler sier bør, klarer kommunen å vri seg unna. Jeg skulle gjerne skiftet ut alle bør med skal, sier hun.

Sterke seksjoner

Karianne Sten Karlsrud syns Fagforbundets viktigste fordel framfor andre forbund er at her er alle ansatte innen en sektor organisert i ett forbund.

– Alle yrkesgrupper, også de ufaglærte, er like viktige og skal bli ivaretatt på en like god måte. Innen sykehussektoren for eksempel, er alle profesjonsgrupper like viktige. Kokken er verken mer eller mindre viktig enn vaktmesteren og legen. Jeg syns derfor det er så positivt at alle kan samles i Fagforbundet.

For Sten Karlsrud er det viktig at seksjonene og seksjonsarbeidet kommer styrket ut av landsmøtet.

– Seksjonene er viktig for å ivareta interessene til alle grupper. Det er ikke noe i veien for at seksjonene også arbeider politisk og for eksempel bringer kampen for heltid opp på stortingsnivå, mener hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy