JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Opptatt av heltid

Kristin Halvorsen brukte en stor del av sin tale til Fagforbundets landsmøte på ufrivillig deltid.

2009112419033220131216115825

karin.svendsen@fagforbundet.no

Retten til heltid går igjen som et hett tema på Landsmøtet til Fagforbundet. Kristin Halvorsen satte fingeren på hvilken livssituasjon en deltidsarbeidende kvinner befinner seg i da hun tirsdag ettermiddag talte til delegatene.

– Med en stilling på for eksempel 32 prosent, må hun jakte på ekstravakter. Kanskje jobber hun dermed over 100 prosent til sammen. Men hun har ikke noe papir på at hun jobber full tid og får ikke noe lån for å kjøpe seg bolig. Hun må i stedet leie og betale ned på andres lån.

– Hvilken mann ville ha funnet seg i dette? spurte statsråden retorisk, og svarte selv med at ingen engang har tenkt tanken på å opprette deltidsstillinger i mannsdominerte yrker.

Halvorsen tok til ordet for å legge en strategi for heltidsstillinger og var glad for at Fagforbundet er en alliansepartner i dette arbeidet.

En offensiv regjering

Halvorsen hevdet at vi aldri har hatt en mer offensiv regjering enn den rødgrønne i forhold til heltid.

Da statsminister Jens Stoltenberg talte til landsmøtet tidligere på dagen, minnet også han om at mye er gjort i løpet av de siste årene.

– Siden vi kom i regjeringsposisjon, er ufrivillig deltid blant kvinner redusert fra sju til fire prosent, sa han.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med Fagforbundet for flere heltidsstillinger, sa Kristin Halvorsen på landsmøtet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy