JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Team Trafikk vant i Trondheim

Dagens bussoperatør i Trondheim, Team Trafikk, vant anbudskampen om rutene i byen de neste sju årene.

2009112514133020131216115908

per.flakstad@fagforbundet.no

I praksis betyr dette at Team Trafikk beholder de rutene i Trondheim som selskapet kjører i dag.

Kampen om bussrutene i byen hard vært lang og hard, og den har ført til aksjoner blant de ansatte i Team Trafikk. Noen av dem syklet til og med fra Trondheim til Oslo for å be Arbeiderpartiet sentralt gripe inn overfor sine fylkesrepresentanter i Sør-Trøndelag for å få dem til å stemme mot konkurranseutsetting.

Innsatsen til Fagforbundets tillitsvalgte ga resultater, og fylkeskommunen gikk inn for å kommunalisere Team Trafikk gjennom å kjøpe ut eierandelen til Nettbuss. Men denne avtalen ble torpedert da Nettbuss trakk seg under forhandlingene om kjøpet.

De ansatte i Team Trafikk har vært svært skeptiske til kanskje å måtte skifte arbeidsgiver. Lederen i Fagforbundet Buss og Sporveisbetjeningens forening i Trondheim, Ole Roger Berg, gikk opp på talerstolen under landsmøtet tirsdag ettermiddag og fortalte at de nå var lettet, men at det fortsatt kjentes bittert at den historiske kommunalisering av et kollektivselskap gikk i vasken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy