JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdanningspermisjon for alle

– Vi må kreve en finansieringsordning som sikrer at retten til utdanningspermisjon i arbeidsmiljøloven gjelder for alle. Også dem som har lavest utdanning og er nærmest brukerne.

2009112514335520131216115910

titti.brun@fagforbundet.no

Turid Krosby fra Sør-Trøndelag tok ordet for å styrke retten til permisjon under utdanning. Hun mener at arbeidsmiljøloven er for svak særlig i forhold til dem med lavest utdanning.

– Erfaring viser at enkelte aldri får permisjon. Og det gjelder nesten alltid dem som er nærmest brukerne, sier Krosby.

Alltid avslag

Hun viser til at arbeidsgiver altfor ofte avslår permisjon under henvisning til «særlige grunner».

– Og den særlige grunnen er at de er låst i turnus eller har vakter i barnehagen. Resultatet er at de alltid får avslag, fordi det er ubekvemt for arbeidsgiver. Det er ironisk at de som trenger utdanningspermisjon mest, ikke får det. Arbeidsgiverne må skjønne at dette er en rett, og at offentlig sektor trenger at de ansatte etter- og videreutdanner seg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy