Ønsker kunnskapssenter for bedre tjenester

Fagforbundet ønsker et nasjonalt kunnskapssenter for å videreføre erfaringene fra modellkommunene og Kvalitetskommuneprogrammet.

2009112521064920131216115924

vegard.velle@fagforbundet.no

Forbundets landsstyre har fremmet dette som forslag på landsmøtet.

- Vi må inkludere pilotsykehusene i det nye kunnskapssenteret, sier Kjell Nygård, delegat på Fagforbundets landsmøte og foretakstillitsvalgt i Helse Førde.

Må satse på pilotsykehusene

Pilotsykehusprogrammet er bygd over samme lest som Kvalitetskommuneprogrammet. Målet er å forbedre kvaliteten på de offentlige tjenestene ved å la de ansatte, som vet best hvor skoen trykker, finne forbedringsløsninger.

- Fagforbundet må gjennom vedtakene vise at vi satser på pilotsykehusprosjektet. Jeg vil gjerne være med og forme et nytt nasjonalt kunnskapssenter med basis i Kvalitetskommuneprogrammet, modellkommunene og pilotsykehusprogrammet, sier Nygård.

Omstillingskonsulenter

I Helse Førde fungerer de ansatte som såkalte strategi- og omstillingskonsulenter. I pilotsykehusene tar omstillingsarbeidet utgangspunkt i et firepartssamarbeid mellom de ansatte, ledelsen, KS og brukerne.

Pilotsykehusprogrammet kom i gang i starten av 2009 og skal holde på ut 2010. Med i programmet er Ringerike sykehus, Ullevål sykehus, Helgelandssykehuset, Søbstad helsehus og Sykehus Sogn og Fjordane.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy