Fryd for øyet

40 medlemmer er til stede på landsmøtet uten å være delegater. De er representert med kunst, håndverk og hobbier. Tre bilder er bekreftet solgt.

2009112610055820131216115949

titti.brun@fagforbundet.no

Hele uka har delegater strømmet fordi utstillingen i Folkets Hus. Stadig stikker noen bortom og kikker. Her finner du alt fra vevde åkler, foto, malerier og smykker til filtarbeid.

– Jeg er så stolt av alle arbeidene og synes de er blitt godt synlige. Er det ikke mye flott de lager, sier rådgiver Signe Solhaug i Fagforbundet. Hun har vært ansvarlig for utstillingen.

– Se på det knivarbeidet; han har gjort både knivblad, lær- og sølvarbeidet.

Sørsamer og dåpsluer

Det har aldri vært så mange utstillere på landsmøtet som i år. Og spredningen er god også geografisk. Solhaug er fornøyd med at sørsamiske arbeider for første gang er kommet med.

– Sørsamene har en helt spesiell dekor som er morsom å presentere, sier Solhaug, før hun leder videre til dåpslua i sterke, klare farger, med påsydde knapper og bånd.

– Denne dåpslua er fra øvre Hallingdal. Det er fint når kulturarven fra 1800-tallet tas i bruk igjen.

Solidaritetshobby

I Sandefjord lager en brannmann smykker.

– Han er også gullsmed, røper Solhaug, og legger begeistret til:

– Se så rene linjer og nesten en skulpturell form.

Ett monter blir spesielt ofte avfotografert. Der ligger lag på lag med strikkede luer som skal sendes til en barneavdeling på et sykehus i Daar Es Salam.

– Disse damene solidaritetsstrikkere. En varm hobby. Og se bak der; der står oppskriftene. Derfor er monteret spesielt populært.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy