JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fryd for øyet

40 medlemmer er til stede på landsmøtet uten å være delegater. De er representert med kunst, håndverk og hobbier. Tre bilder er bekreftet solgt.

2009112610055820131216115949

titti.brun@fagforbundet.no

Hele uka har delegater strømmet fordi utstillingen i Folkets Hus. Stadig stikker noen bortom og kikker. Her finner du alt fra vevde åkler, foto, malerier og smykker til filtarbeid.

– Jeg er så stolt av alle arbeidene og synes de er blitt godt synlige. Er det ikke mye flott de lager, sier rådgiver Signe Solhaug i Fagforbundet. Hun har vært ansvarlig for utstillingen.

– Se på det knivarbeidet; han har gjort både knivblad, lær- og sølvarbeidet.

Sørsamer og dåpsluer

Det har aldri vært så mange utstillere på landsmøtet som i år. Og spredningen er god også geografisk. Solhaug er fornøyd med at sørsamiske arbeider for første gang er kommet med.

– Sørsamene har en helt spesiell dekor som er morsom å presentere, sier Solhaug, før hun leder videre til dåpslua i sterke, klare farger, med påsydde knapper og bånd.

– Denne dåpslua er fra øvre Hallingdal. Det er fint når kulturarven fra 1800-tallet tas i bruk igjen.

Solidaritetshobby

I Sandefjord lager en brannmann smykker.

– Han er også gullsmed, røper Solhaug, og legger begeistret til:

– Se så rene linjer og nesten en skulpturell form.

Ett monter blir spesielt ofte avfotografert. Der ligger lag på lag med strikkede luer som skal sendes til en barneavdeling på et sykehus i Daar Es Salam.

– Disse damene solidaritetsstrikkere. En varm hobby. Og se bak der; der står oppskriftene. Derfor er monteret spesielt populært.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy