JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ung av hjerte

Begge er enige om at ungdommen er Fagforbundets framtid, selv om begge har en forkjærlighet for eldre.

2009112615080220131216120017

titti.brun@fagforbundet.no

– Den største forskjellen er at hos meg strømmer medlemmene automatisk til, mens Linn må jobbe for å verve sine. Ungdomsutvalget har gjort en kjempejobb, sier Bjørg Solheim.

Helt lys og helt mørk sitter Linn Hemmingsen og Bjørg Solheim ved siden av hverandre på landsmøtet. Linn er leder for ungdomsutvalget og Bjørg leder pensjonistene i Fagforbundet.

Banker for eldre

– Men vi er helt avhengige av å få overført den kompetansen og de erfaringene som pensjonistene står for. Ikke minst innenfor pensjon og eldreomsorg, påpeker Linn.

Begge er hjelpepleiere, selv om det er en stund siden de var yrkesaktive som det.

– I motsetning til mange i min hjelpepleierklasse som ville til barneavdelinger på sykehus, har jeg alltid villet jobbe med eldre. Jeg liker samværet og samtalene – og det å krølle hår, smiler Linn.

Også uenige

Men når det kommer til organisering av utvalgene, er de uenige. Pensjonistutvalget kjemper for å få en egen representant for uførepensjonistene i tillegg til Bjørg.

– Jeg representerer 85.000 pensjonister. Men en firedel er uføre, og mange av dem er unge. De syns ikke alltid det er like morsomt å måtte gå på pensjonistmøter, mener Bjørg.

Linn er uenig i at det skal opprettes egne utvalg. Hun mener forbundet må jobbe hardere med å integrere alle undergrupper.

– I ungdomsutvalget var det en diskusjon om vi skulle ha en lærling- og en høyskolerepresentant. Jeg stemte imot. Jeg mener at vi må finne andre måter å ivareta medlemmene på, på tvers, enten det er lærlinger eller unge uføre, sier Linn. Før de sammen entrer landsmøtesalen der stolene deres står tett sammen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy