JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor takk til Fagforbundet

Afonso Castro som er nasjonale direktøren for SOS Barnebyer i Angola rettet en varm takk til Fagforbundet for innsatsen med å bygge en barneby i Huambo.

2009112618083220131216120031

per.flakstad@fagforbundet.no

Landsmøtet for fire år siden vedtok å finansiere en barneby i Huambo i Angola. I dag er det samlet inn over 18 millioner kroner gjennom faste bidragsytere og andre bidrag. AU-medlem Stein Guldbrandsen kunne fornøyd konstatere at forbundet dermed har oppfylt de forpliktelsene det garanterte for.

Også drift

– Men det er ikke nok å være til stede når snora klippes. Våre tillitsvalgte vet at det også er noe som heter drift, og at det vanskeligste ofte er å slåss om penger til dette. Derfor skal vi fortsette vårt engasjement, og vi har allerede vervet over 2500 faste bidragsytere. I tillegg bevilger forbundet en million kroner ekstra, i alle fall i nestelandsmøteperiode, sa han.

Ydmyk takk

Afonso Castro hadde tatt veien helt fra Angola for å takket landsmøtedelegatene.

– Innsatsen deres betyr en stor forskjell for barna. Jeg vet dere synes dette har tatt tid, men Angola er et vanskelig land å gjennomføre prosjekter i. Materialene til de tolv familiehusene, barnehagen og oppgradering av skolen måtte vi hente i nabolandet Namibia, fortalte han.

– Barnebyen er på det nærmeste ferdig. Noen av mødrene er ansatt og i gang med opplæring. I februar neste år flytter de første barna inn.

Når alt er på plass vil barnebyen ha plass til 120 barn i familiehusene, 100 barn i barnehagen og 600 barn på den nyrenoverte skolen.

I tillegg har SOS Barnebyer et jordbruksprosjekt for familier i områder rundt barnebyen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy