Stor takk til Fagforbundet

Afonso Castro som er nasjonale direktøren for SOS Barnebyer i Angola rettet en varm takk til Fagforbundet for innsatsen med å bygge en barneby i Huambo.

2009112618083220131216120031

per.flakstad@fagforbundet.no

Landsmøtet for fire år siden vedtok å finansiere en barneby i Huambo i Angola. I dag er det samlet inn over 18 millioner kroner gjennom faste bidragsytere og andre bidrag. AU-medlem Stein Guldbrandsen kunne fornøyd konstatere at forbundet dermed har oppfylt de forpliktelsene det garanterte for.

Også drift

– Men det er ikke nok å være til stede når snora klippes. Våre tillitsvalgte vet at det også er noe som heter drift, og at det vanskeligste ofte er å slåss om penger til dette. Derfor skal vi fortsette vårt engasjement, og vi har allerede vervet over 2500 faste bidragsytere. I tillegg bevilger forbundet en million kroner ekstra, i alle fall i nestelandsmøteperiode, sa han.

Ydmyk takk

Afonso Castro hadde tatt veien helt fra Angola for å takket landsmøtedelegatene.

– Innsatsen deres betyr en stor forskjell for barna. Jeg vet dere synes dette har tatt tid, men Angola er et vanskelig land å gjennomføre prosjekter i. Materialene til de tolv familiehusene, barnehagen og oppgradering av skolen måtte vi hente i nabolandet Namibia, fortalte han.

– Barnebyen er på det nærmeste ferdig. Noen av mødrene er ansatt og i gang med opplæring. I februar neste år flytter de første barna inn.

Når alt er på plass vil barnebyen ha plass til 120 barn i familiehusene, 100 barn i barnehagen og 600 barn på den nyrenoverte skolen.

I tillegg har SOS Barnebyer et jordbruksprosjekt for familier i områder rundt barnebyen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy