JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjendiser slår ring om Aker sykehus

Aker sykehus venner har tatt initiativet til et kjendisoppropet Ikke rør Aker sykehus!. Så å si ingen som har blitt spurt sier nei til å støtte Aker.

2009113016244820131216120220

vegard.velle@fagforbundet.no

Blant underskriverne Yngve Hågensen, Knut "Kuppern" Johannesen, Anne Marie Ottersen, Tommy Sharif, Cato Zahl Pedersen og Anne-Kat Hærland.

Oppropet trykkes i Dagsavisen på lørdag. Hovedbudskapet er: Aker sykehus skal ikke få legges ned av helsebyråkratene, slik det er foreslått i en intern prosess i Helse Sør-Øst og Oslo universitetssykehus.

Sjokk og vantro

– Eier ikke ledelsen i Helse Sør-Øst samfunnsansvar? Aker gjør jo det et sykehus skal, behandler syke mennesker på en god og omsorgsfull måte - i nærheten av der folk bor, heter det i oppropet.

– Det er ingen tvil om at Helse Sør-Østs ønske om å nedlegge Aker har ført til sjokk og vantro hos mange. Vi overøses av ros for å stå på. Jeg må si det varmer, og det inspirerer selvfølgelig til ikke å gi opp, sier Are Saastad, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet på Aker sykehus.

Ansvaret er politikernes

Oppropet plasserer ansvaret for å forhindre nedleggelse av Aker på politikerne.

– Vi krever av våre folkevalgte at de sikrer sykehusets framtid, heter det.

Saastad konstaterer at det politiske presset mot nedleggelse stadig øker, men at det foreløpig ikke har ført til noen kursendring.

– Det er ingen tvil om at dette er en sak som politikerne, spesielt fra regjeringspartiene, må rydde opp i. De må være tøffe nok til å stanse Helse Sør-Øst. Jeg tror den store støtten blant kjente og ukjente vil fortelle dem det er politisk klokt, understreker Are Saastad.

I folks hjerter

At Aker er et sykehus i folks hjerter, reflekteres også på Facebook. Nærmere 10.000 mennesker har i løpet av noen få uker blitt med i støttegruppa Nei til nedleggelse av Aker sykehus.

Den 13. oktober ble det kjent at Helse Sør-Øst ønsker å legge ned Aker sykehus i Oslo. Det politiske miljøet i Oslo er så å si samstemte i sin fordømmelse av planene. Foreløpig har helseministeren avvist å gripe inn overfor foretaket.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy