JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant over vrangvillige arbeidsgivere

Etter to år, masse frustrasjon og ubetalte lønnstillegg, fikk pleierne ved Bøn sykehjem på Eidsvoll en avtale om etterbetaling av lønn.

2009120313200820131216120346

vegard.velle@fagforbundet.no

– Det gikk i orden til slutt. Da jeg dro fra forhandlingsmøtet hos NHO, var jeg veldig fornøyd. Vi vil gjerne takke Fagforbundets representanter for hjelpen, sier Anette Sørlie A. Kjernsli, som er tillitsvalgt ved sykehjemmet.

Eierne hevdet opprinnelig at de ansattes tariffavtale var ufullstendig, og at pleierne ikke kunne få utbetalt lønnsopprykk eller kronetillegg fra de sentrale lønnsforhandlingene.

Nederst på stigen

– Vi har ikke hørt noe mer fra arbeidsgiveren Incita. Hvis du ser for deg en stige, er vi nederst, mens de befinner seg litt over toppen, mener Kjernsli.

Fremdeles har ikke de ansatte fått noe ansettelsesbevis, på tross av at de har nye eiere. De utestående pengene fra 2008 lot Fagforbundet-medlemmene også ligge, siden de ikke er helt sikre på at ville vunnet en rettssak om disse.

– På nyåret skal vi ha lokale forhandlinger om tillegg for kvelds-, helg- og nattjobbing. Selv om eierne har vært veldig vrange og umulige, ser vi fram til disse.

Får pengene til jul

Kjernsli får nå etterbetalt det utestående mellomtillegget fra 1. mai på to kroner timen. I tillegg går hun opp fra 293.000 kroner i året til 306.000.

NHO-avtalen inkluderer også avtalefestet pensjon, men hun har ikke rukket å sette seg inn i hvor god denne er. Daglig leder har også gjort det klart at Incita akter å fortsette å drive sykehjemmet, og skal ikke selge det videre.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy