JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på byrådets barnehagepolitikk

– Et politisk mål med rammer, lover og forskrifter for barnehagedriften bør være styrende for hvordan barnehagene drives. Ikke om det kommer inn private driftere eller ikke, sier nestleder i Fagforbundet Mette Nord.

2009120315085620131216120353

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Mette Nord reagerer på at Oslo kommune åpner for at driften av nye kommunale barnehager kan settes ut til private fra og med barnehageåret 2010.

Skalting og valting

– Et politisk mål med rammer, lover og forskrifter for barnehagedriften bør være styrende for hvordan barnehagene drives. Ikke om det kommer inn private driftere eller ikke, sier nestleder i Fagforbundet Mette Nord.

Det borgelige flertallet i hovedstaden mener det er for lite innslag av privat drevne barnehager i kommunene, skriver Klassekampen.

– Private barnehagedriftere de siste årene har tatt ut 35 millioner i utbytte. Barnehager skal være en del av et viktig tilbud for barn. Dette skal ikke skaltes og valtes med av private aktører. Det er også veldig viktig å sikre arbeidsvilkårene til de ansatte, med gode lønns- og pensjonsvilkår i tillegg til tilbud om kompetanseheving.

Mette Nord tror at siden det er de nye kommunale barnehagene de private aktørene skal tilbys, kan de plukke dem som er mest moderne og lettdrevne og i best teknisk stand.

– Disse er lettere å drive, og de private vil dermed få et fortrinn i forhold til de kommunale barnehagene, som vil sitte igjen med eldre, mer umoderne bygningsmasse.

Utelukker bemanning på tvers

SFO er et seksjonsområde med større undersysselsetting enn pleie- og omsorg. Bemanning på tvers er en mulighet for å gi ansatte større stillinger når det ikke finnes løsningsmulighetene innenfor én avdeling. Kombinasjonen SFO, skole og barnehage er derfor ikke mulig med privat drift.

– Private aktører vil innskrenke den muligheten kommunene har til å få til dette og gi de ansatte som ønsker det full stilling. Dessuten er jeg bekymret for at lærlinger ikke sikres et tilbud, sier Mette Nord.

Mandag vedtar bystyret i Oslo budsjettet for 2010.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy