JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsatte Aker-vedtak til februar

Styret ved Oslo universitetssykehus utsatte som ventet beslutningen om å legge ned Aker sykehus til 17. februar. I mellomtiden skal saken ut på en kort høringsrunde.

2009121715460420131216121227

per.flakstad@fagforbundet.no

Tillitsvalgt Are Saastad, som har vært en av frontkjemperne for Aker sykehus, var selv til stede på styremøtet, sammen med mellom 30 og 40 andre medlemmer av sykehusets støttegruppe.

– Vårt engasjement preget debatten om sykehusets framtid, og styremedlemmene forstår nå at dette er en sak de må ta på alvor. Det er vi selvsagt glad for, selv om jeg syns dette kanskje har gått noe sent opp for enkelte, sier Saastad som er leder i Fagforbundet Aker universitetssykehus.

Bred høring

– Etter min mening har styret undervurdert hvor nødvendig det er å gå grundig inn i denne saken. Å flytte 160.000 pasienter ut av Oslo rører ved noe i befolkningen, og fører til et sterkt engasjement . Det berører også strukturene i hele helseorganiseringen i hovedstaden og i Helse Sørøst.

– Derfor må ikke høringsrunden invitere til bare å si noe om Aker, men den må utfordre hele grunnlaget som beslutningen om å legge ned sykehuset er bygget på, mener Saastad.

Han forventer også at ikke bare de store forbundene, men også lokale fagforeninger med medlemmer blant sykehusets ansatte, får lov å si sitt i høringsrunden.

Krever stedlig ledelse

Fram til 17. februar kommer motstanderne av nedleggelsen til å mobilisere sterkt i Oslo.

I løpet av januar vil det bli arrangert et åpent folkemøte i hovedstaden. Bystyret vil også holde en egen høring om saken.

– Jeg er blitt lovet at høringen vil bli meget grundig behandlet i bystyrets møte 27. januar, sier Are Saastad.

Driften ved Aker fortsetter som normalt over jul, men dagens styremøte ga ingen avklaring i spørsmålet hvordan sykehuset skal ledes. Fra nyttår organiseres Oslo universitetssykehus med én felles ledelse, og det kan i verste fall bety at administrasjonsbygget på Aker blir stående tomt.

– Vi krever en stedlig ledelse ved sykehuset. Noe annet vil være uforsvarlig med tanke på oppfølging og personalansvar for et sykehus der det arbeider 3500 mennesker som utfører ca. 200.000 pasientbehandlinger i året, sier Are Saastad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy