Nytt og gratis etikkurs

Legeforeningen lanserer i dag et nettbasert kurs i etikk. Målet er at flest mulig både innenfor og utenfor helsevesenet ser, leser og gjør seg noen refleksjoner.

2010011116342020131216121849

karin.svendsen@fagforbundet.no

Legeforeningen lanserer i dag et nettkurs i klinisk medisinsk etikk. Nettkurset består av tre kortfilmer, interaktive øvelser og fem tekster som omhandler utvalgte temaer.

Tverrfaglig

– Temaene er stadig aktuelle for alle som arbeider innen helsesektoren, sier Reidun Førde, en av forfattere av tekstene. Førde, som er professor i medisinsk etikk, mener derfor kurset egner seg for tverrfaglig etisk refleksjon. Hun håper også mennesker utenfor helsevesenet vil klikke seg inn på Legeforeningens nettsider for å øke bevisstheten omkring vanskelige tema som blant annet pårørendes innflytelse, bruk av tvang, samtykkekompetanse. Disse og flere tema blir berørt i filmene og tekstene.

Gratis

Presidenten i Den norske legeforening, Torunn Janbu, sier det har vært viktig at alle har gratis adgang til kurset slik at flest mulig får anledning til å reflektere over filmene, tekstene og oppgavene.

Førde og Janbu understreker begge at kurset ikke gir entydige svar på spørsmålene som blir reist i filmene.

Viktig prosess

– Helsevesenet befinner seg i en kompleks virkelighet med mange hensyn og mange aktører, sier Førde.

– Det er ikke alltid mulig å si hva som er absolutt riktig. Målet vårt er derfor å få dem som ser filmene og leser tekstene til å tenke og samtale slik at prosesser blir satt i gang.

Nettkurset er et samarbeidsprosjekt mellom Legeforeningen og Seksjon for medisinsk etikk ved det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy