JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slutter som enhetsleder i barnevernet etter manglende anbud

Etter at Fagbladet rapporterte at Røyken kommune kjøpte inn konsulenttjenester for millioner uten anbud, skiftet barnevernslederen stilling.

2012010215185120131216175941

vegard.velle@fagforbundet.no

I tillegg risikerer kommunen et større gebyr fra Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa). Bakgrunnen er innkjøp av saksbehandlingstjenester fra Barnevernkompetanse AS, som ikke ble lagt ut på anbud. Disse utgjorde 1.872.431 kroner i 2011, mens de for perioden 2007-2010 summerte seg til drøyt halvannen millioner kroner.

– Vi jobber akkurat nå med å fremskaffe dokumenter til Kofa, forteller Kommunalsjef Helga Tharaldsen i Røyken kommune, til Fagbladet.no.

Slutter som øverste leder

Som en følge av saken blir det administrative omrokkeringer i barnevernstjenesten. Barnevernsleder Myrvold stepper ned fra stillingen som enhetsleder og fokuserer på det faglige arbeidet. En ny enhetsleder vil bli tilsatt.

– Myrvold ønsker ikke å fortsette som øverste leder, men trapper ned noe ved å rendyrke sin stilling som barnevernssjef. Som den glimrende fagmannen han er, er vi glad for å få rett mann på rett sted, sier Helga Tharaldsen.

Beklager glippet

Ifølge barnevernsleder Knut Magnus Myrvold var tjenestekjøpet nødvendig på grunn av en kollektiv sykmelding på slutten av 2010. i tillegg var tidspresset så prekært at en tidkrevende anbudsprosess ville medført at åtte saksbehandlerstillinger ble stående udekket.

– Jeg er blitt mer og mer klar over at disse jobbene skulle vært lagt ut på anbud, og det bør de dersom det finnes tid for å utføre en anbudsprosess. Vi må bare bøye oss og si at dette gikk galt. Det endte med en regning på to millioner. Det hele er veldig beklagelig, sier han.

Kronglete regelverk

Kommunalsjef Helga Tharaldsen i Røyken kommune bekrefter saken, men mener overfor Røyken og Hurums avis at loven om offentlige anskaffelser kan tolkes på flere måter.

– Når det handler om enkeltbarn, og dermed taushetsbelagte opplysninger, er det mange særskilte vilkår som gjør at man kan unntas fra loven om offentlige anskaffelser. Handler det derimot om tjenester til en gruppe mennesker, skal det lyses ut, sier hun.

Hun venter i spenning på kjennelsen i Kofa, som mest sannsynlig vil komme i løpet av det neste halvåret.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy