JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernkompetanse har ikke gjort noe ulovlig

– Fagbladet nører opp under fordommer mot private tjenester, mener Stine Eriksen, daglig leder i Barnevernkompetanse AS, i et brev til redaksjonen.

2012010613020420131216180150

vegard.velle@fagforbundet.no

Fagbladet.no har tidligere omtalt at ni kommuner har gitt firmaet Barnevernkompetanse AS oppdrag for titalls millioner kroner uten anbud.

Tidsskriftet peker samtidig på at fem av kommunene har fått bøter for manglende anbud. Eriksen er sterkt kritisk til det hun opplever som en sammenkobling av bøteleggelsene og tjenestene til Barnevernkompetanse AS.

– Ikke gjort noe ulovlig

– La meg gjøre det helt klart; det er ikke Barnevernkompetanse som har gjort noe ulovlig i de sakene Fagbladet har skrevet om. Jeg er lite imponert over Fagbladets forsøk på å bruke kommunenes synder til å sette spørsmålstegn ved våre motiver for å drive en privat bedrift innenfor barnevernssektoren, sier Stine Eriksen.

– Grunnløs påstand

Stine Eriksen er spesielt kritisk til at Fagbladet stiller spørsmål om organiseringen i firmaet:

– Fagbladet skriver at Barnevernkompetanses måte å organisere bedriften på er begrunnet med å unngå sosiale kostnader som arbeidsgiveravgift og pensjonsavgift. Dette er en påstand uten rot i virkeligheten, sier hun.

– Fagbladet har fordommer

Eriksen kritiserer også Fagbladet for å gi uttrykk for en skeptisk holdning til private aktører i barnevernet:

– Private tjenester er kommet for å bli, også innenfor barnevernet. Dette er en virkelighet fagbevegelsen bør ta innover seg, og samtidig vise respekt for dem som ønsker en annen arbeidstilknytning enn å være ansatt i stat og kommune. Mistenkeliggjøringen av Barnevernkompetanses motiver for å tilføre fagfeltet kapasitet og ekspertise kan ikke ha noen annen hensikt enn å fyre opp under fordommer mot privat virksomhet, sier Eriksen i sitt brev til redaksjonen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy