JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pilotsykehus på Helsekonferansen

Pilotsykehusprosjektet får en egen sesjon på årets Helsekonferanse i mai. – Det gir en god mulighet til å presentere likeverdig partssamarbeid, mener Geir Mosti.

2010012809000520131216122756

karin.svendsen@fagforbundet.no

Programmet for Helse- og omsorgsdepartementets årlige helsekonferanse er snart ferdig, og allerede nå er det klart at Pilotsykehusprosjektet får en egen sesjon.

– Dette viser at departementet ser hvilken overføringsverdi som ligger i de erfaringene som er gjort ved de fem pilotsykehusene, sier Geir Mosti, nestleder i Fagforbundet. Han syns det er positivt at mange aktører i helsesektoren på denne måten får en mulighet til å se at likeverdig partssamarbeid innebærer kvalitetsheving også innenfor sykehussektoren.

Mosti understreker at arbeidsmetoden i Pilotsykehusprosjektet er hentet fra modell- og kvalitetskommunene hvor de sentrale aktørene samarbeider om utviklingsprosjekter.

– Viktige beslutninger i kvalitetskommunene blir tatt av politikere, administrativ ledelse og ansatte sammen. Vi har allerede utallige eksempler på at dette er det beste grunnlaget for alt kvalitetsarbeid. Det er derfor bra at et tilsvarende samarbeid mellom ledelse, ansatte og brukere nå blir prøvd ut på sykehussektoren, mener han.

– Når nye beslutninger skal implementeres i en organisasjon, er det viktig at alle ansattegrupper har et eierforhold til prosessen. Det kan bare skje dersom de blir involvert og lyttet til underveis.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy