JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker mer human behandling av papirløse

Torsdag kveld ble ettårsdagen for arrestasjonen av Marie Amelie markert med lystog og appeller flere steder i landet med krav om mer human behandling av papirløse.

2012011308552920131216180452

tips@fagforbundet.no

I Oslo gikk et lystog fra jernbanetorget og opp til Stortinget der det ble holdt appeller fra blant andre stortingsrepresentant Heikki Holmås fra SV.

Han mente blant annet at papirløse bør kunne få arbeidstillatelse og dermed ha en mulighet til å ta vare på seg selv. Land som Sverige, Finland og Storbritannia har slike ordninger.

Holmås mener at de som har fått endelig avslag på asylsøknaden sin i utgangspunktet skal sendes ut av landet.

– Men for dem vi ikke kan sende ut må vi ha bestemmelser som sier at de på et tidspunkt bør de kunne få ting inn i normale former og mulighet til å forsørge seg gjennom å arbeide, sa han.

Mer enn 30 organisasjoner har siden 2010 gått sammen i en kampanje for en mer human behandling av papirløse, som er mennesker som har fått avslag på sine asylsøknader, men som kommer fra urolige områder i verden og er vanskelige å tvangsreturnere.

De lever ofte under svært vanskelige sosiale forhold, og flere arbeidsgivere har fått bøter for å ha ansatt papirløse.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy