«Grønn» NM-vinner

Monica Gjerald fra Floke Grønn Frisør på Voss vant NM sammenlagt i herrekategorien.

2010021211535820131214141542

per.flakstad@fagforbundet.no

Selv om Monica arbeider i en grønn frisørsalong, er hun slett ikke grønn i betydningen nybegynner i frisørfaget. Til tross for at hun bare er 22 år, var årets seier hennes tredje NM-triumf på like mange år.

Klippet lillebror

– Jeg har nok et ganske utpreget konkurranseinstinkt, og syns det er utfordrende og morsomt å måle kunnskap og ferdigheter med andre frisører, forteller den ferske vinneren, som er medlem av Frisørenes fagforening og Fagforbundet.

Under NM-konkurransen i Oslo den første helgen i februar hadde hun med seg lillebror Halvard som modell. Monica kom på 2. plass i motefrisyre langt hår, før hun vant moteklipp. Dermed var sammenlagtseieren i herrekategorien sikret.

– Halvard var med meg i fjor også. Han har spart hele året, slik at han kunne være modell i klassen for langt hår. Etterpå klippet jeg ham kort, og det syntes han var veldig kjekt, ler NM-vinneren.

Det ligger mye arbeid bak en NM-seier: – Det er viktig å ha en god plan tidlig og så bruke flere måneder før selve konkurransen på å øve og finpusse detaljene. I tillegg er det viktig å følge godt med og ha en nese for trender og hva dommerne kommer til å like, forteller Monica.

Fikk miljøpris

Floke Grønn Frisør på Voss ble etablert i september 2008, og de satser på hårpleie uten bruk av skadelige stoffer. I dag har salongen tre frisører og en lærling. Snart kommer en lærling til.

– Vi kjenner hverandre godt, for vi har jobbet sammen også før denne salongen ble etablert, forteller Monica.

I fjor fikk salongen arbeidsmiljøprisen som årlig deles ut av Voss bedriftshelsetjeneste. I begrunnelsen heter det at frisørsalongen har utmerket seg gjennom å satse på helse, miljø og sikkerhet for sine ansatte, og at salongen i tillegg er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Ifølge bedriftshelsetjenesten er salongen et banebrytende eksempel som gir viktige signaler til andre i en bransje som mange steder har vært preget av stort sykefravær og høyt konfliktnivå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy