JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Grønn» NM-vinner

Monica Gjerald fra Floke Grønn Frisør på Voss vant NM sammenlagt i herrekategorien.

2010021211535820131214141542

per.flakstad@fagforbundet.no

Selv om Monica arbeider i en grønn frisørsalong, er hun slett ikke grønn i betydningen nybegynner i frisørfaget. Til tross for at hun bare er 22 år, var årets seier hennes tredje NM-triumf på like mange år.

Klippet lillebror

– Jeg har nok et ganske utpreget konkurranseinstinkt, og syns det er utfordrende og morsomt å måle kunnskap og ferdigheter med andre frisører, forteller den ferske vinneren, som er medlem av Frisørenes fagforening og Fagforbundet.

Under NM-konkurransen i Oslo den første helgen i februar hadde hun med seg lillebror Halvard som modell. Monica kom på 2. plass i motefrisyre langt hår, før hun vant moteklipp. Dermed var sammenlagtseieren i herrekategorien sikret.

– Halvard var med meg i fjor også. Han har spart hele året, slik at han kunne være modell i klassen for langt hår. Etterpå klippet jeg ham kort, og det syntes han var veldig kjekt, ler NM-vinneren.

Det ligger mye arbeid bak en NM-seier: – Det er viktig å ha en god plan tidlig og så bruke flere måneder før selve konkurransen på å øve og finpusse detaljene. I tillegg er det viktig å følge godt med og ha en nese for trender og hva dommerne kommer til å like, forteller Monica.

Fikk miljøpris

Floke Grønn Frisør på Voss ble etablert i september 2008, og de satser på hårpleie uten bruk av skadelige stoffer. I dag har salongen tre frisører og en lærling. Snart kommer en lærling til.

– Vi kjenner hverandre godt, for vi har jobbet sammen også før denne salongen ble etablert, forteller Monica.

I fjor fikk salongen arbeidsmiljøprisen som årlig deles ut av Voss bedriftshelsetjeneste. I begrunnelsen heter det at frisørsalongen har utmerket seg gjennom å satse på helse, miljø og sikkerhet for sine ansatte, og at salongen i tillegg er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Ifølge bedriftshelsetjenesten er salongen et banebrytende eksempel som gir viktige signaler til andre i en bransje som mange steder har vært preget av stort sykefravær og høyt konfliktnivå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy