Ingen konkurranse på trikk og t-bane i Oslo

Det blir ingen konkurranseutsetting av trikk og t-bane i Oslo etter at bystyret behandlet saken 17. februar.

2010021912360420131216123923

per.flakstad@fagforbundet.no

Administrasjonsselskapet for kollektivtrafikk i Oslo, Ruter, har i et strategidokument lagt opp til at både trikk og t-bane skulle konkurranseutsettes fra 2013. De ansatte og deres tillitsvalgte reagerte kraftig på dette.

– Oslo Bystyre har vedtatt at driften av t-bane og trikk ikke skal anbudsutsettes. Ruters planer kan ikke tolkes som annet enn et angrep på dette vedtaket, og på alle som jobber i kollektivtrafikken, sa Rune Aasen som er leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA).

Dødfødt

Allerede da strategidokumentet ble kjent i fjor, reagerte Oslo-politikere. Venstre-leder Ola Elvestuen kalte forslaget for dødfødt og uklokt, mens Erling Folkvord fra Rødt sa at en konkurranse om å drifte t-bane og trikk var et politisk spørsmål, og ikke noe som et administrasjonsselskap kunne bestemme.

Da dokumentet ble behandlet i bystyret, opprettholdt politikerne i Oslo sitt tidligere vedtak om at driften ikke skulle konkurranseutsettes.

Viktig vedtak

– Dette vedtaket er svært viktig for de ansatte, og vi er glad for at spørsmålet er avklart, sier Rune Aasen i OSA.

I debatten sa Oslos samferdselsbyråd, Jørgen Kallmyr (Frp), at kollektivtrafikken i hovedstaden går bra, og at fagfolk kommer fra andre byer for å se hvordan Oslo har fått det til.

– Det er verd å merke seg at den poisitive utviklingen vi har hatt på t-bane og trikk i Oslo de siste årene, har skjedd uten bruk av anbud og konkurranse. Dette er et viktig poeng som jeg håper de ansvarlige for kollektivtrafikken også i andre norske byer får med seg, sier Aasen.

– Nå håper vi at det blir mulig også å avlyse den vedtatte konkurranseutsettingen av vedlikeholdet på MX-vognene.

– Uansett er dette en viktig motivasjon for å legge oss i selen framover, slik at kollektivtrafikken går bra og at alt fungerer godt under neste års ski-VM, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy