JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I dag undertegnes kontrakten

Ledelsen i Unibuss klaget på en rekke beslutninger Ruter har gjort i anbudet for Oslo vest. Ruter avviser alle punkter og undertegner kontrakten med anbudsvinner Nobina i dag.

2012012617381420131216181400

ola.tommeras@fagforbundet.no

I dag undertegner Ruter kontrakt med Nobina om at de skal trafikkere Oslo vest med busser fra MAN. Kontrakten har en årlig verdi på 209 millioner kroner.

Alle klager avvist

Unibuss klaget 19. januar over tildelingen av anbudet til Nobina, opprettholdt klagen på avvisningen av tilbudet fra Unibuss og stilte spørsmål ved flere avgjørelser Ruter har tatt.

Unibuss stilte spørsmål ved at Nobina vinner anbudet med busser fra korrupsjonsdømte MAN. De hevder Ruter forskjellsbehandler og påpeker at aktører vil ha sterke incentiver for å fortie korrupsjonslignende forhold. Videre stiller dem spørsmål ved at Ruter ikke engang svarer på dokumentasjonen som er oversendt om tiltak Unibuss har gjort i organisasjonen. Unibuss reagerer også på at Ruter ikke tar hensyn til at en person i deres egen organisasjon ble siktet for mulig korrupsjon.

- Gjorde alt riktig

Ruter svarte tidligere denne uka. De avviser hvert eneste punkt Unibuss framfører.

Selskapet viser til at korrupsjonsdømte MAN ikke kunne avvises da dette ville vært i strid med forutberegnlighetsprinsippet. De fastslår videre at korrupsjonen i Unibuss var av større omfang enn den som er avslørt i Norgesbuss.

I forhold til at en av deres egne ble siktet, viser Ruter til at vedkommende ble siktet først dagen etter at anbudet var tildelt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy