JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KS ruster seg til likelønnsoppgjør

- Årets tariffoppgjør skal ha en tydelig likelønnsprofil, fastslår KS-direktør Sigrun Vågeng og forhandlingsleder Per Kristian Sundnes foran tariffoppgjøret i kommunal sektor som starter førstkommende torsdag.

2010040616424120131216125833

Når det gjelder likelønnsprofilen er KS helt på linje med arbeidstakerorganisasjonene, med Fagforbundet og Unio i spissen. Begge disse har forlengst markert at de har store forventninger om et likelønnsløft i årets lønnsoppgjør.

Men mens Unio i første rekke kjemper for et løft for kvinner med høyere utdanning, kjemper Fagforbundet for de mange lavtlønte i kommunesektoren der blant annet heltid/deltid er et sentralt tema.

Står de sammen?

- Det blir en utfordring å se i hvilken grad arbeidstakerorganisasjonene klarer å samarbeide gjennom forhandlingene, påpeker Sundens og legger til:

- Om organisasjonene samarbeider er det mye vanskeligere for oss enn om de går i hver sin retning.

Nøkternt budskap

KS' forhandlingsleder mener Fagforbundet har signalisert et jordnært og nøkternt budskap fra tariffkonferansene.

- Slik jeg oppfatter det er Unio de som har de høyeste forventningene, mens LO vil argumentere for at de har de største gruppene, og at det ikke er mulig å få til en likelønnsprofil uten at deres grupper er med.

Rammen er gitt

Rammen for oppgjøret i kommunal sektor legges gjennom oppgjøret i konkurranseutsatt sektor, der frontfagene går til mekling i disse dager.

- KS har lojalat sluttet opp om frontfagsmodellen i alle år, og det vil vi også gjøre i år. Så selv om forventningene og ambisjonene er spent høyt, kan vi ikke forhandle ut over den rammen vi har til rådighet, fastlår Sundnes.

Tariffoppgjøret i kommunesektoren starter torsdag 8. april.

Forhandlingsfrist er 30. april klokka 24.00

Eventuell mekling de to siste ukene i mai.

Oppgjøret omfatter rundt 440.000 ansatte i kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy