JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Idiotien som rår

30 leddbusser til 75 millioner kroner står frosset fast på Lørenskog, mens passasjerer slåss om plassen på rutene de skulle ha trafikkert.

2012020213264420131216181719

ola.tommeras@fagforbundet.no

Leder for Seksjon Samferdsel og Teknisk, Stein Guldbrandsen, er ikke overrasket.

- Vi ser det gang på gang, i eksempel etter eksempel. Det er slik det går når bunnlinje settes foran samfunnsnytten. Hva skal til for at politikerne skal se idiotien i dette systemet? spør Guldbrandsen.

Diskuterer kontrakten

De romslige 18,75 meter lange leddbussene fra MAN skal erstatte de vanlige 12 meter lange bussene som i dag trafikkerer linje 21 og 54 i Oslo sentrum. Disse linjene er sprengt på kapasitet. Passasjerer står som sild i tønne i rushtiden.

De ble bestilt i sommer av de samme som i dag er siktet for korrupsjon, like før korrupsjonsskandalen sprakk i bussbransjen. Nå diskuterer Ruter og Unibuss kontrakten for bussene. Det strides om en gjenkjøpsgaranti for disse når anbudskontrakten for Oslo sentrum opphører. Før garantien ligger på bordet, kan ikke Unibuss betale for bussene. Inntil de er betalt står de på MANs lager på Lørenskog utenfor Oslo.

- Buss er et samfunnsansvar

- Kollektivtrafikk er et samfunnsansvar. Når denne virksomheten blir splittet opp i titalls selvstendige økonomiske enheter som hver for seg skal ha en best mulig bunnlinje uavhengig av samfunnsnytte, så skjer slike ting som dette. Sikkert er at 30 leddbusser ikke gjør noen samfunnsnytte når de står innelåst på et lagerområde. Politikerne må snart få øya opp for at det er idiotien som rår i dette systemet, kommenterer Guldbrandsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy