JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Satser friskt mot EM

Forrige helg vant Sandra Jensen Kåsereff gull i frisør-NM. Allerede mandag begynner forberedelsene til EM.

2012020912110720131216182043

ola.tommeras@fagforbundet.no

Det koster å være i toppen blant frisører. Foran NM trenet Sandra og hennes kolleger i frisørkjeden PåHåret, tre kvelder i uka. Nå fortsetter treningen for fullt fram mot EM, som holdes i Wien i slutten av mars.

Isolert med saksa

- Vi er nærmest isolert i ukene foran en konkurranse. Vi trener tre dager i uka ved siden av full jobb. Da blir det ikke mye tid til annet, medgir Sandra Jensen Kåsereff.

Men det er nødvendig. Konkurransen er tøff. For å være i toppen må grundige forberedelser til.

- Vi har egen trener på fellestriningene. I tillegg drar vi nytte av hverandre. Det er viktig med andres synspunkter på min egen teknikk og ideer, forklarer Kåsereff.

Et ekstra bein

Salongen stiller med trener og dekker utgifter. For enhver frisørkjede er det god reklame å få medarbeidere i eliten. Mens deltakerne selv ofrer sin fritid for å bli mest mulig perfeksjonert i sitt yrke. Hva er det som trekker?

- Vi blir faglig sterke av å konkurrere, påpeker Kåsereff.

Men det handler også om mer, og ikke bare spenningen i seg selv.

- Det betyr også at jeg får et bein til i yrket. Med gode plasseringer i konkurranser, åpner det seg muligheter for å jobbe som trener og med opplæring, sier hun.

VM neste mål

Kåsereff har fem års fartstid i yrket inklusiv læretiden. Hun gikk til topps sammenlagt i kategorien teknisk kombinasjon i NM også i fjor. Nå er målet å gå til topps i EM for så å konkurrere i VM i Milano til høsten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy