JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmiljøpris til Rissa

Rissa kommune er tildelt KLPs arbeidsmiljøpris 2011 for en storstilt satsing på mellomlederne sine gjennom prosjektet "Veksthus for ledere”. Det er kjempeartig, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt Kurt Rønning.

2012021315014020131216182234

monica.schanche@fagforbundet.no

Kurt Rønning fikk æren av å ta i mot prisen på 150.000 kroner sammen med personalsjef Geir Are Nyeng og mellomleder Maria Gjølgali på Mælan skole under prisutdelingen den 10. februar i kinoen på Hysnes helsefort.

Fagforbundets hovedtillitsvalgt mener prisen er et skikkelig klapp på skulderen til dem som har stått i spissen for gjennomføringen av lederutviklingen i Rissa: Tidligere rådmann Oddbjørn Ressem, personalsjef Geir Are Nyeng og personalkonsulent Kristin Bakøy.

Lærerikt

Som hovedtillitsvalgt har Kurt Rønning selv vært deltaker.

- Som ansatt i Rissa kommune har jeg lært mye om ledelse, og som hovedtillitsvalgt er jeg blitt kjent med mellomlederne på en helt annen måte. Det er mye kortere avstand mellom folk. Å bli godt kjent i organisasjonen er en stor fordel, sier han til Fagbladet.

Satser på mellomledere

Juryleder Vibeke Os Bratlie, HMS -ansvarlig i KLP delte ut prisen. Hun framholdt at Rissa kommunes prosjekt ”Veksthus for ledere” har stort fokus på mellomledere.

80 ledere har gjennomført programmet. Bakgrunnen for prosjektet er en erkjennelse av at mellomlederne på mange måter er en glemt ledergruppe som har fått langt mindre kompetanseheving og ekstern veiledning enn enhetslederne. De er helt avgjørende for arbeidsmiljøet ved å være tett på de ansatte.

Jurylederen opplyste at siste arbeidsmiljøundersøkelse i Rissa ble gjennomført våren 2011, ett år etter at prosjektet startet.

Framgang overalt

- Den viste en framgang på alle områder, og sannsynligheten for at dette skyldes økt fokus på ledelse i kommunen er stor. Flere kommuner har vært i kontakt med Rissa og blitt inspirert til å sette i gang liknende arbeid. Jeg håper prisen vil inspirere dere til videre arbeidsmiljøinnsats, sa juryleder Vibeke Os Bratlie under prisutdelingen.

Nye ledertalenter

Sammen med mellomlederne har også ti ansatte som ønsker å bli ledere i framtiden fått delta. To av dem har allerede fått nye mellomlederstillinger i kommunen. For å få en god farankring av programmet har også kommunen også lagt vekt på å involvere politikere og tillitsvalgte i en egen samling der temaet har vært ”Ledelse av folkevalgt styrte organisasjoner”.

Prosjektet Veksthus for ledere er et samarbeid mellom Rissa kommune, KS-konsult og Universitetet i Tromsø. Hele 60 av deltakerne benytter muligheten til å gå opp til eksamen i mars. Fullført studium gir 30 studiepoeng, og kan bygges videre til en master i ledelse.

Overføringsverdi

- Prosjektet ”Veksthus for ledere” i Rissa kommune var det prosjektet mede størst overføringsverdi til andre kommuner, sa juryleder Vibeke Os Bratlie i KLP til Fagbladet i forbindelse med tildelingen.

KLP deler ut to arbeidsmiljøpriser i år. Foruten Årets arbeidsmiljøprosjektet til Rissa kommune, er Årets ildsjel tildelt Trond Gunnar Skillingstad fra Helse Nord-Trøndelag HF for prosjektet ”Lyden av trivsel”.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy