JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ambulansearbeidere vant i tingretten

Tre ambulansearbeidere vant saken de hadde anlagt mot Nordlandssykehuset etter at de ble sparket fordi de ikke besto kondisjonstesten.

2010052620370420131216132302

tips@fagforbundet.no

– Jeg er kjempefornøyd med dommen. Det begynte som en oppsigelsessak, men er jo også prinsipielt viktig, sier en av ambulansearbeiderne til VG nett.

De tre førerne ble oppsagt etter en gåtest som skal si noe om form og oksygenopptak. Nordlandssykehuset mente testresultatet var så dårlig at det ikke var forsvarlig å ha ambulansearbeiderne i jobb.

Salten tingrett er ikke enig: – Det blir etter rettens mening for snevert kun å fokusere på nivå for kondisjon når ansettelsesforholdet som ambulansearbeider skal vurderes, heter det i dommen.

Retten kritiserer også testen som sykehuset har brukt, og mener den ikke er godt nok egnet til å si med tilstrekkelig sikkerhet at ambulansearbeiderne ikke kan utføre jobben sin tilfredsstillende.

– Jeg håper sykehuset nå slutter å bruke testen, eller slutter å legge avgjørende vekt på resultatene, sier advokat Geir Atle Gregussen, som representerte en av ambulansearbeiderne, til VG nett.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy