JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fullt trøkk i morgen

- Denne fighten er vi tent på!

2010052714361720131216132346

Fagforbundets leder i Drammen, Elisabeth S. Arntsen, er ikke i tvil om at det vil koke på Folkets Hus fredag morgen klokken 08:00.

- Alt tyder på at det blir fullt trøkk. Streikeviljen er stor, sier Arntsen. Da hun torsdag ettermiddag videresendte informasjon til medlemmene om at streiken var et faktum, var svarene entydige; - Det er godt de er tøffe nå. Vi er klare.

Lusent oppgjør

- Ingen ønsker et slikt oppgjør som KS tilbød. Det ville vært et lusent oppgjør å sende ut til medlemmene, mener Arntsen.

- Vi må i det minste opprettholde kjøpekraften for våre medlemmer, sier hun.

Klar for fight

I Trondheim møtte om lag 750 personer til orienteringsmøte onsdag kveld.

- Det er nesten samtlige som kunne bli tatt ut i streik, og langt over hva vi hadde forventa, sier Svein Olav Aarlott ved Fagforbundet i Trondheim.

- Det viser at folk er tent på denne fighten, fastslår han.

Stor legitimitet

- Det har vært lett å mobilisere medlemmer med dette streikegrunnlaget. Jeg tror også folk vil forstå grunnlaget. En kamp for lavtlønte, kvinnelønn og likelønn har stor legitimitet blant folk flest, påpeker Aarlott.

- Alle kampklare

- Vi er kampklare til tusen, lyder meldingen fra Bjørn Svalastog ved Fagforbundet Finnmark.

Klokken 08:30 fredag morgen møter medlemmene som er tatt ut i streik på Samfunnshuset i Kirkenes. Torsdag ettermiddag brukte Svalastog til å ringe rundt til de 82 som er tatt ut.

- Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding. Alle er kampklare til tusen. Mange er spent, og få har vært med på streik før. Men grunnlaget for streik, det slutter alle opp om, sier han.

Fagbladet kommer tilbake med flere kommentarer og streikehistorier.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy