Glad for tidlig praksis for helsefagarbeidere

Nå skal de som utdanner seg til helsefagarbeidere få arbeidspraksis fra første dag. Det gleder Raymond Turøy som er nestleder i Fagforbundets Seksjon helse og sosial.

2012022413531920131216182908

tips@fagforbundet.no

Kunnskapsdepartementet vil legge om utdanningen for helsefagarbeidere. Nå skal elevene få praksis i yrket fra den dagen utdanningen starter.

Regjeringen vil innføre en helt ny modell for helse- og sosialfagarbeiderutdanningen i videregående opplæring. I stedet for to år på skolebenken og to år med praksis, skal det prøves ut en modell der teori og praksis går om hverandre gjennom hele utdanningen – en vekslingsmodell, skriver departementet i en pressemelding.

God modell

– Dette er en god måte å lære faget på. Vi snakker jo om et praktisk fag. Dessuten blir det lettere for elevene når de får prøve ut i praksis den teorien de leser i skoletimene, sier Raymond Turøy til Fagforbundets hjemmeside.

– I dag faller dessverre mange fra før endt utdanning. Vi må holde motivasjonen oppe de to første skoleårene, og jeg tror det blir avgjørende at elevene både får muligheten til å lære i klasserommet og ute på sine framtidige arbeidsplasser. Det er en spennende måte å lære på, sier Turøy.

Møte samfunnets behov

– Mer velferd krever nye helse- og sosialfaglige utdanninger som er bedre tilpasset samfunnets behov. Studentene vil i framtiden møte utdanninger som gir dem et bedre faglig grunnlag gjennom felles læring og praksis sammen med andre utdanninger, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy